Borsa ECB ve PPK'yı izliyor

Güne yükselişle başlayan İMKB, Avrupa'da meydana gelen gelişmeleri izlerken, bir yandan da bugün yapılan PPK toplantısından çıkacak mesajları bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Piyasa güne, 266 puan artışla 52.013 puan seviyesinden başladı.

Dün ABD piyasaları Nasdaq'taki düşüş, hariç hafif alıcılı kapanırken, bugün vadeli işlemlerde artıda işlemler gözleniyor. Asya ve Uzakdoğu'da satıcılı seyir izlenirken, Avrupa endeksleri yatay seyrediyor. ECB'nin sağladığı likiditenin ne kadarının Euro Bölgesi ülkelerine kaynak olarak aktarılacağı, borsaların seyrinde belirleyici olacak.

Bugün akşam itibarı ile pek çok ülkede borsalar Noel tatiline girecek. İstanbul Borsası'nda da önümüzdeki günlerde işlem hacimlerinin düşeceği tahmin ediliyor.

Diğer taraftan, piyasalar bugün toplanacak Para Politikası Kurulu toplantısını izleyecek. Piyasalar tarafından önemli bir karar değişikliği beklenmeyen toplantının etkisinin sınırlı kalacağı belirtiliyor.

Siyaset öne çıkabilir

Fransa'da yapılacak Ermeni soykırım tasarısı oylaması siyasetin öne çıkmasına yol açabilir. ECB tarafından verilen likiditeye rağmen Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılması konusunda yaşanan sorunlar, Çin'de dört gündür devam eden satışlar kırılgan bir hava yaratıyor.

Serbest piyasada ABD Doları düne göre hafifçe gerileyerek 1.8865 TL'den işlem görürken, Euro 2.4715 ile dünkü seviyesinin altında bulunuyor.

Kapalıçarşı'da altının gramı 98.08 TL'den işlem görüyor, gösterge tahvil ise 10.54 puan seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir