Borsa ilk seansta yükseldi

Yurtdışından gelen olumlu haberler İMKB'nin ilk seansta yukarı yönde hareket etmesini sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 Endeksi ilk seansı yükselişle kapattı.

İMKB 100 Endeksi birinci seansı, önceki kapanışa göre 208,73 puan artarak 54.999,57 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0,38 değer kazandı, işlem hacmi 1.07 milyar TL olarak gerçekleşti.

Birinci seansta en primli hisseler Kent Gıda, Avrasya GMYO, Petrokent Turizm, Ataç İnşaat ve Metem Enerji şeklinde sıralandı.

Wall Street yatay kapandı

Amerikan piyasaları, Yunanistan'ın, kreditörleri ile henüz anlaşamaması nedeniyle yatay seviyelerden kapanışlar gerçekleştirdi. Dow yüzde 0.26 gerileyerek 12675 seviyesinden, S&P 500 yüzde 0.1 gerileyerek 1314 seviyesinden kapanırken, Nasdaq yüzde 0.09 artışla 2786 seviyesinden günü tamamladı. Kapanış sonrası sonuçları açıklanan Apple'ın karı beklentilerin üzerinde geldi. Sonuç, vadeli piyasalar ve Asya piyasalarına olumlu yansıdı.

Bernanke açıklama yapacak

Asya piyasaları açılışla beraber yükselişle işlem görüyorlar. Dün başlayan Fed açık komite toplantısı bugün sona eriyor. Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bir basın toplantısı yapması beklenirken, parasal genişleme ile ilgili bir sinyal vermesi beklenmiyor.

Diğer açıklanacak veriler bekleyen konut satışları olacak. Ayrıca Boeing, Conoco Philips, Novartis ve United Technologies dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak.

Serbest piyasada ABD Doları 1.8275 TL'den, Euro 2.3680 TL'den işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir