Borsa yurtdışıyla geri çekildi

Hisse senetleri ortalama yüzde 1.47 değer yitirirken, faiz yüzde 8.9 seviyesine indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtdışının eksiye geçmesiyle yönünü aşağı çeviren İMKB'de gün 952 puan düşüşle 63.609 puandan tamamlandı. Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 1.47 değer yitirirken, 2.9 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentileri çerçevesinde yüzde 6.25'te bıraktı. Merakla beklenen zorunlu karşılıklarda ise bu ay bir değişikliğe gidilmedi.

MB toplantısından çıkan karar sonrası yükselişe geçen Bileşik Endeks 65.017 seviyesine kadar çıktı. Ancak yurtdışındaki geri çekilme İMKB'de de satış baskısı yarattı ve endeks yeniden eksiye geçti.

Faizlerde ve zorunlu karşılıklarda bir değişiklik olmaması, tahvil-bono piyasasında alıcılı seyri destekledi. Bu hafta yüzde 9 seviyesinin üzerini gören gösterge faiz, bugün yüzde 8.86 seviyesine kadar çekildi. 20 Şubat 2013 vadeli tahvil bugün valörlü işlemlerde yüzde 9.27'den kapanırken, yarın valörlü işlemler yüzde 8.91 bileşikten geçildi.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.41 sentin altında işlem görürken, yurtiçinde Dolar/TL 1.6050 seviyelerinde işlem gördü. Kapalıçarşıda dolar bugün 1.6100 liradan euro ise 2.2580 liradan günü tamamladılar.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir