Borsa'da pazar değiştirecek şirket yok

İMKB Yönetim Kurulu, Borsada pazar değiştirecek şirket bulunmadığına karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB Yönetim Kurulu, her üç ayda bir periyodik olarak yapılan asgari tedavül kriterleri çalışmasına göre Borsada pazar değiştirecek şirket bulunmadığına karar verdi.

İMKB'den periyodik asgari tedavül çalışmasına ilişkin yapılan duyuruda, Borsa Yönetim Kurulunun bugünkü toplantısında, her üç ayda bir periyodik olarak yapılan ''Asgari Tedavül Kriterleri''nin belirlenmesi ve buna göre hisse senetleri II. Ulusal Pazar ve Yeni Ekonomi Pazarı'ndan Ulusal Pazar'a, Ulusal Pazar'dan II. Ulusal Pazar'a geçecek şirketlerin tespit edilmesi çalışması sonucunda, asgari tedavül kriterleri olarak, günlük ortalama işlem hacimlerinin ortalamasının yüzde 1'inin 91 bin 155,44 lira, günlük ortalama sözleşme sayılarının ortalamasının yüzde 4'ünün 44,02 adet olduğunun kararlaştırıldığı belirtildi.

Duyuruda şöyle denildi:

1. Bu değerlendirme döneminde asgari tedavül kriterleri bakımından, hisse senetleri Ulusal Pazar'dan II. Ulusal Pazar'a geçmesi gereken şirket bulunmadığına,

2. Hisse senetleri II. Ulusal Pazar ve Yeni Ekonomi Pazarı'nda işlem gören ve asgari tedavül kriterlerini sağlayan şirketlerin İMKB Kotasyon Yönetmeliği'nin 13. maddesinde yer alan kotasyon şartları açısından değerlendirilmeleri sonucunda, halihazırda, hisse senetleri II. Ulusal Pazar ve Yeni Ekonomi Pazarı'ndan Ulusal Pazar'a geçmesi gereken şirket bulunmadığına karar verilmiştir.

Bu konularda ilginizi çekebilir