Borsa'nın gözü Yunanistan ile Meclis'te

İMKB 100 Endeksi, yurtdışından da aldığı destekle günün ilk yarısında 697 puan yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda İMKB 100 endeksi günün ilk yarısını 697 puan artıda, 62650 puan seviyesinde tamamladı. İlk seansta işlem hacmi 1.052.000.000 TL olarak hesaplanırken, en çok işlem gören hisseler GARAN, ISCTR, VAKBN, IHLAS, THYAO, YKBNK, AKBNK ve EKGYO oldu.

Piyasa güne yükselerek başlarken, endeks ilk dakikalarda 62300-62500 seviyelerine yerleşti. Yunanistan bonolarına ilişkin olumlu gelişme yurtdışı piyasalarla birlikte İMKB'de de etkili oluyor. İlk seans sonuna doğru 62800 puan üzerinde kalmakta zorlanan endeksin 62500'e doğru hafif gerilediği izlendi. Günün ikinci yarısında piyasanın ABD verileri ve TBMM'de yemin törenini takip etmesi bekleniyor.

Serbest piyasada ABD Doları 1.6390 TL, Euro 2.3380 TL düzeyinden işlem görüyor; faiz 9.14 seviyesi ile dünün hafifçe altında bulunuyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir