Borsada alımlar hızlandı

Endeks gün içi en yüksek seviye olan 53.273 puandan kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gün içinde yükselişini sürdüren borsa gün sonunda 1524 puan ve yüzde 2.95 değer artışla 53.273 puandan kapandı.

Olumlu gelen şirket bilançoları ve makroekonomik veriler doğrultusunda gün içinde yükselişini sürdüren yurt içi piyasa, alıcı seyrini gün sonuna doğru hızlandırdı.  Endeks gün içi en yüksek seviye olan 53.273 puandan kapandı. Gün sonunda 3 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

ABD verilerinin olumlu algılanması dış piyasalarda da hareketliliği artırdı. ABD'de Ocak ayında sanayi üretimi yüzde 0,9 arttı. Böylece, sanayi üretimi yedi aydır üst üste artış kaydetmiş oldu. Ocak ayında konut inşaatları beklentilerin üzerinde artarak 2,8 oldu ve böylece, konut inşaatlarındaki aktivite son altı ayın en yüksek seviyesine yükseldi. ABD'de açıklanan bir diğer veri ise kapasite kullanım oranıydı. Ocak ayına ilişkin kapasite kullanım oranı beklentiler dahilinde yüzde 72.6 olarak gerçekleşti.

Avrupa hisseleri ise bankacılık ve emtia hisseleri önderliğinde yükselerek iki haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Yarın ABD'de açıklanacak ÜFE, İşsizlik Başvuruları, DJ-BTMU Piyasa Göstergesi ve Philadelphia FED Endeksi verileri piyasalar tarafından izlenecek.

Para piyasasında ise dolar 1.5090 TL’den, Euro 2.0680 TL’den günü tamamladı. Şu sıra Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5050/1.5090 TL seviyesinde yer alıyor. Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar paritesi ise 1.37 sentin altında işlem görüyor.

Öte yandan 16 Kasım 2011 vadeli gösterge faiz yüzde 8.82 seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.78 seviyesinde yer aldı. Gösterge kıymet dün spot piyasada yüzde 8.83, valörlü işlemlerde yüzde 8.87 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir