Borsada ilk seans yatay geçildi

Satışlarla 69.239 seviyesine inen endeks, ardından alımlarla 69.552 seviyesine çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Günün ilk seansında kararsız seyir izleyen İMKB Ulusal-100 Endeksi, ilk seansı 90 puan düşüşle 69.432 puandan tamamladı.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürülmesinin dünya borsalarındaki etkisi dağıldı. Yeniden kendi dinamiklerine dönen dünya piyasalarında makroekonomik veriler ve şirket bilançoları izleniyor.

Yurtiçinde bu sabah açıklanan enflasyon, Nisan ayında tüketici fiyatlarında bir önceki aya göre yüzde 0.87 arttı. Üretici fiyatlarında ise artış yüzde 0.61 oldu. TÜFE'de yıllık enflasyonda gerileme dururken, yıllık üretici fiyatları ise tek haneye geriledi. Yıllık bazda TÜFE yüzde 4.26, ÜFE yüzde 8.21'e indi.

Güne 84 puan düşüşle 69.437 puan seviyesinden başlayan borsa ilk seansta karasız görüntü çizdi. Satışlarla 69.239 seviyesine inen endeks, ardından alımlarla 69.552 seviyesine çıktı.

Tahvil-bono piyasasında 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8,41 seviyesine kadar yükselirken, ardından yüzde 8.37 bileşik seviyesine geriledi.

Döviz piyasasında ise Dolar/TL 1.5270 seviyesine yükselirken, Euro/TL 2.2585 düzeyinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir