Borsada satış baskısı sürüyor

İMKB ilk seansı 625 puan düşüşle 58.020 puandan kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Güne yurtdışı satış baskısı altında düşüşle başlayan borsa, ilk yarıda yatay seyre geçerek düşüşünü sürdürdü. Gün ortası, 625 puan eksiyle 58.020 puandan geçildi.

Yurtdışında olumsuz gelişmelerin yarattığı satış baskısından kurtulamayan borsa sabahki açılışına yakın seviyelerde seyrederek gün ortasına doğru 57.918 puana indi. Günün ilk yarısında 1.05 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Yurtdışı piyasalarda Avrupa borsaları Yunanistan cephesinden gelen olumsuz haberler ve Euro bölgesi dördüncü çeyrek GSYİH verisinin aşağı yönlü revizyon edilmesi ile düşüşünü sürdürdü. ABD'de piyasalarında ise tüketici kredileri verilerinin tahminlerden kötü gelmesi ve Kansas Fed Başkanı Hoenig'in açıklamaları ile düşüş şiddetini arttırdı.

Piyasaların gözü bugün ABD Merkez Bankası Başkanı'nın konuşması ve Avrupa ile İngiltere Merkez Bankaları'nın faiz kararlarında olacak.

Bu arada para piyasalarında Dolar ve Euro sabahki düşüşün ardından yukarı yönlü harekete geçti. Kapalıçarşıda Dolar 1.5060 TL'den, Euro 2.0030 TL'den el değiştiriyor.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.07 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 9.09 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir