Borsada satış baskısı sürüyor

Güne tepki alımlarıyla başlayan İMKB, yeniden düşüşe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünkü sert düşüşün ardından İMKB haftanın son işlem gününe hafif tepki alımları ile başlasa da yeniden yönünü aşağı çevirdi.

Dün ABD piyasaları ekside kapanırken, bugün ABD futureları hafif artıda. Asya cephesinde ise Japonya'da borsanın temel göstergesi Nikkei Endeksi, düne göre, yüzde 0,21  azalarak 9.366 puandan kapandı.

Önümüzdeki hafta yapılacak olan Fed toplantısından nicel gevşeme miktarı konusunda nasıl bir karar çıkacağı belirsizliği piyasalar üzerinde etkisini sürdürüyor.

İMKB güne 159 puan artışla 68.747 puandan başladı. Sabahki sınırlı yükseliş hareketini koruyamayan endeks 67.312 puana kadar geriledi. Borsa saat 10:30 itibariyle yüzde 1.1 değer kayıpla 67.717 puanda yer alıyor. İşlem hacmi 428 milyon TL düzeyinde.

Para piyasalarında ise Euro/Dolar şu sıra 1.3827 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4370/1.4395 düzeyinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.62 ile dünkü kapanış seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir