BORYAD, bağımsız üye teklif edecek

Bahçuvan, Turkcell'in yapılacak ilk genel kurul toplantısında kendi adaylarını bağımsız üye adayı olarak teklif edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, Turkcell'in yapılacak ilk genel kurul toplantısında kendi adaylarını bağımsız üye adayı olarak teklif edeceklerini bildirdi.

Bahçuvan, yaptığı yazılı açıklamada, Turkcell yönetimindeki olası değişikliklere ilişkin, basında ve kamuoyunda yer alan haberlere yönelik olarak, derneğin de açıklama yapması zorunluluğu doğduğunu belirtti.

Turkcell'in yüzde 34'ü halka açık, yüz binlerce küçük yatırımcının ortağı olduğu bir şirket olduğuna, Türkiye'nin ve Türk müşterilerinin katkıları ile bugünkü konumuna yükseldiğine dikkati çeken Bahçuvan, şunları ifade etti:

"Böyle bir ortaklık yapısına ait olan bir şirkette, yüzde 51'e sahip olan ortakların, istediği yönetim kurulunu atayabileceğini düşünmeleri ve yönetime hiçbir şekilde, hiç kimsenin müdahale etmeyeceğini tahmin etmeleri büyük bir yanlış olacaktır.

Planlanan yeni yönetim kurulu yapısının içerdiği 3 bağımsız yönetim kurulu üyesi kavramı, tartışmaya açık bir kavramdır. Geçmiş yıllarda sadece tek bir bağımsız üye seçimi yapıldığında bile, yabancı fonlar ve küçük yatırımcılar ile beraber BORYAD temsilcisini aday gösteren ve destekleyen Telia Sonera'nın, bu tavrını devam ettirip ettirmeyeceği, samimiyetinin de göstergesi olacaktır.

BORYAD, Turkcell gibi bir şirketin yönetim zafiyeti içine düşmemesi, hakim ortakların hak ve menfaatlerine yönelik olarak yanlış bir yolda ilerlememesi, ülkemizin bir şirketi olarak yatırım-istihdam ve büyüme konusunda doğru kararlar alabilmesi için, yapılacak ilk genel kurul toplantısında kendi adayını, bağımsız üye adayı olarak teklif edecektir."

Ali Bahçuvan, BORYAD'ın konunun yurt dışında da takip edilmesi, Telia Sonera gibi, Turkcell ortağı olan halka açık şirketlerin de merkezlerinde ve genel kurullarında, olayın tüm hukuki ve siyasi boyutlarıyla beraber gündeme getirilmesi için gerekli tedbirleri aldığını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir