BOTAŞ BIL'in yeni genel müdürü Palaz oldu

İbrahim Palaz, görevi1 Mart'tan itibaren Salih Paşaoğlu'ndan devraldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın Türkiye bölümünü işletmek üzere kurulan BOTAŞ International Limited (BOTAŞ BIL) şirketinin genel müdürü ve yönetim kurulu başkanlığına İbrahim Palaz getirildi.
Alınan bilgiye göre, İbrahim Palaz BOTAŞ BIL'in Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Mart 2010 tarihi itibariyle Salih Paşaoğlu'ndan devraldı.
Palaz, 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Yüksek Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sırasıyla: 1985 yılında Colorado School Of Mines Üniversitesinden jeofizik dalında master derecesini, 1989 yılında ise South Dakota School of Mines& Technology Üniversitesinden petrol mühendisliği dalında doktora derecelerini aldı. Palaz, 1995 yılında Rice Üniversitesi Management Programını tamamladı.
Profesyonel çalışma hayatına "Schumberger" ile 1978 yılında Türkiye'de başlayan Palaz, TPAO için 1 yıl log mühendisi olarak Batman bölgesinde çalıştı.
Palaz, 1985-1987 yılları arasında Amerikan Enerji Bakanlığının Yucca Mountain Nükleer Artıkların Depolanması Projesinde yer bilinci uzmanı olarak çalıştı.
Palaz, 1996-1997 yılları arasında Bostan'da bir danışmanlık şirketinin genel müdürlük görevini üstlenerek dünya petrol sektöründeki şirketlerin üst düzey yöneticilerine uzman bir eğitimci kadro ile beraber Petrol İş Yönetmeciliği üzerine kurslar verdi. 2008-2010 yılları arasında Houston merkezli Universal Pegasus mühendislik firmasında Hazar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi direktörlüğünü yapan İbrahim Palaz İngilizce ve Rusça biliyor.
Palaz'ın yayımlanmış iki kitabı ve 15'in üzerinde teknik makalesi bulunuyor.
İbrahim Palaz'dan mesaj
Görevi devralmasının ardından yayımladığı mesajında petro-kimya sektöründe 30 yılı geçen tecrübesini bundan sonra BIL ve ülkesi için kullanacağını belirten Palaz, "Amacım BIL'in adındaki uluslararası kelimesinin içini hakkıyla dolduracak şekilde, gerek bölgemizde, gerekse uluslararası arenada yeni projelerle çok daha büyük bir oyuncu olarak rol oynamasını sağlamaktır" dedi.
Şirketin, Türkiye Cumhuriyeti'nin "güvenli enerji koridoru ülke" savında önemli bir yer tuttuğuna işaret eden İbrahim Palaz, dünya petrol piyasasının hatırı sayılır bir oyuncusu olan BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın Türkiye kesimi işletmeciliğini yapan şirkette, genel müdürlük görevini 1071 tankerde ihraç edilen 843 milyon varil ham petrolle teslim aldığını kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir