Böyle bir genel başkan CHP'ye yakışmıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni evlenen gençlere çapulcu diyen Kılıçdaroğlu ile ilgili "Böyle bir genel başkan CHP'ye de, ana muhalefet partisi lideri olmaya da yakışmıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sayın Kılıçdaroğlu, yeni evlenen gençlere 'çapulcu' diye iltifat ediyor.Böyle bir Genel Başkan Cumhuriyet Halk Partisine de yakışmıyor, ana muhalefet partisi lideri olmaya da yakışmıyor. Bakınız siz böyle giderseniz, bırakınız genel başkanlıkta kalmayı, o bile şüpheli, ama kesinlikle iktidar partisi olamaz, Başbakan da olamazsınız ve emin olun bu zihniyetle sizi Tunceli'nin Ovacık'ın da bir köyde muhtar bile yapmazlar" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığının yeni binasının açılış töreninin ardından yaptığı konuşmada, anayasada devlete verilen görevin, gençleri çapulcu yapmak olmadığını, kötü alışkanlıklardan korumak, yarın endişesinden kurtarmak ve Türkiye'nin geleceğini iyi yetişmiş nitelikli eğitim almış gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Çapulcu bir toplum değil, iyi, doğru ve güzeli talep eden güzel bir toplum beklediklerini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Şimdi bakınız bu sapkınlık öyle bir kötü noktaya geldi ki yine bir kadının elindeki, hanımefendilerden özür diliyorum, Taksim Meydanı'ndaki bir afiş; 'Babası ayyaş, annesi çapulcu, çocuğu devrimci.' Arkadaşlar bu Türkiye toplumu için biçilen bir rol değil. Ayyaşlık, Türk toplumunda değer bulan bir şey değil. Ayyaşlık, ölçüsüz içenler için kullanılan bir tabirdir. Sayın Başbakan bir kelime söyledi ama, 100 kişiden 90'ı anlamadı. Ben anlıyorum, 'şaribül leyli ven nehar' demek sabah akşam içen demektir. Sabah akşam içmek doğru bir şey değil. İç de ölçüsüyle iç kardeşim. Bunun bir ölçüsü var değil mi? Bu ölçüde, sağlığına zarar vermeyecek kadar, senin hoşuna gidecek kadardır. Sabah başlayıp akşam bitirecek kadar değil. Çok güzel bir latife var da başka yerlere çekerler diye korkumdan söyleyemiyorum.  'Şaribül leyli ven nehar' bir toplum olamaz. İçilecekse usulünce içilecek, edebiyle içilecek."

Arınç, bunlarda da toplumun belli kurallar koyduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: 

"Her şey açık, kolay olsun. Size bir tavsiyem; mesela herkes evindeki pencereleri, duvarları kaldırıp evinin içinin dışarıdan rahatlıkla görülüp içine girilebilmesini arzu eder mi? Biz bu duvarları kapıları niye yapıyoruz? Bu pencereleri, storları, jaluzileri niye koyuyoruz? Dışarıdan içerisi rahat görünmesin diye. Ailemizi muhafaza etmek, aile mahremiyetini korumak için yaptığımız şeyler var. Ama 'babası ayyaş, annesi çapulcu, çocuğu devrimci' derseniz siz, biz böyle bir toplum istemiyoruz ve bunu hayal etmiyoruz ve bu afişi teyit eden Sayın Kılıçdaroğlu, yeni evlenen gençlere 'çapulcu' diye iltifat ediyor. Allah'ım aklımızı korusun. Böyle bir Genel Başkan Cumhuriyet Halk Partisine de yakışmıyor, ana muhalefet partisi lideri olmaya da yakışmıyor. Bakınız siz böyle giderseniz, bırakınız genel başkanlıkta kalmayı, o bile şüpheli, ama kesinlikle iktidar partisi olamaz, Başbakan da olamazsınız ve emin olun bu zihniyetle sizi Tunceli'nin Ovacık'ın da bir köyde muhtar bile yapmazlar."

"Tunceli'nin hiçbir köyünde, hiçbir köylü ve muhtar çocuğunu çapulcu olarak tarif etmez"

"Salonu güzel bulunca dilim çözüldü" diye espri yapan Arınç, şunları kaydetti:

"Çünkü Tunceli'nin Hozat'ını, Çemişgezek'ini, Ovacık'ını biliriz. Bilmediğimiz yer yoktur. Munzur'unu da biliriz öz Munzur'unu da biliriz, çok şükür hizmetlerimiz de gitti oraya. Ama Tunceli'nin hiçbir köyünde, hiçbir köylü ve muhtar çocuğunu çapulcu olarak tarif etmez ve ona çapulculuk rolü biçmez. Türk toplumunun reddettiği bir sıfatı, yeni evlenen iki gence söyleyen bir genel başkan kendisine çekidüzen versin kardeşim. Bursa İl Başkanlığımızda kendisine tavsiyede bulunuyoruz; Berat Kandili'ndeyiz, akşam dua et, 'Yarabbi dilim sürçtü, aslında ben bunu söylemek istememiştim, ne olur beni bağışla, Türk toplumundan özür diliyorum, bu gençlerin geleceğini de çapulcu olarak değil topluma değer katan insanlar olarak görmek istiyorum' de Rabbim gafuri rahimdir. Biz de akşam inşallah Karabaş'i Veli Tekkesine gittiğimizde orada dua edelim, Allah bu memleketi çapulculardan korusun."