Boyner: TÜSİAD rengini belli etmez

Ümit Boyner, 12 Eylül referandumunda hiçbir vesayet altında oy vermeyeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, referandumla ilgili olarak, "Oy rengini belli etmek TÜSİAD anlayışında yoktur" dedi.

NTV'de Yazı İşleri Özel programında Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtlayan TÜSİAD Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın 'bitaraf olan bertaraf olur' sözlerini değerlendirdi.

Boyner, "Bir sivil toplum kuruluşunun oy rengi söylemesi, en azından TÜSİAD'ın anlayışında geleneklerinde pek rastlanmış bir şey değil. Bu noktada, halk oylamasında tüm üyelerimiz istedikleri oyu vermekte serbesttir. Ayrıca, biz gönüllü bir sivil toplum kuruluşuyuz ve hiçbir vesayet altında da karar vermeyiz" şeklinde konuştu.

"Bu tip ifadeler ümit kırıcı"

"Hiçbir sivil toplum kuruluşu hükümetle diyalogunun kopmasını istemez" diyen TÜSİAD Başkanı, bu tip ifadeleri ümit kırıcı olarak nitelendirdi.

Boyner, "'Sen bunu duyunca ne hissettin. Şirketlerine bir şey olacak mı?' gibi şaka yollu da olsa yapılan imalar gerçekten çok düşündürücü.

Her açıdan talihsiz bir nitelemeydi diye düşünüyorum. Akla çok hoş olmayan şeyler getirdi. Ben bunu tehdit olarak algılamadım ve o çok ileri gitmek olur. Ama, sivil toplumun çoğulculuğun yeşermesi gereken bir toplumda, bu tip ifadeler ümit kırıcı olabiliyor.

12 Eylül'de ne çıkarsa çıksın, Türkiye'nin vatandaşı devletten koruyan anayasa ihtiyacı ortadan kalkmış olmuyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir