Boytaş'ta 2 bin işçi iş bıraktı

Kayseri’de kurulu bulunan ve Türkiye’nin en büyük mobilya fabrikalarından olan Boytaş'ta bugün 2 bin işçi iş bıraktı. İşçiler ücretlerine yüzde 30 zam istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri'de 'Boytaş' 1, 2, 3, 4, 5 fabrikalarında çalışan 2 bin işçi, örgütlü oldukları Öz Ağaç-İş Sendikası’nın sözleşme dönemi olmasına rağmen taleplerini dinlememesi üzerine bu sabah iş bıraktı.

Sabah iş başı yapmayan işçiler, fabrikalardan yürüyüşe geçerek Boytaş 1’de çalışan diğer işçilerle buluştu. Boytaş 5 İşletme Müdürü Mustafa Karamemiş’in işçilerin önüne geçerek yaptığı, "Arkadaşlar taleplerinizi dinlemeye hazırız, işinize dönün" çağrısı da işçileri durduramadı.

Öte yandan Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, holding binası önünde toplanan işçilere hitaben bir konuşma yaptı. Memduh Boydak, fabrikalarda örgütlü sendika ile toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini, işçilerin biraz anlayış ve sabır göstermeleri gerektiğini söyledi. Boydak, "Sizin adınıza bizimle görüşen sendika yüzde 30 talep ediyor, biz ise yüzde 10 verdik, ancak görüşmeler devam ediyor" dedi.

Şükrü Boydak: Yüzde 30 zammı veririz ama...

İşçilerin istekleri üzerine Holding binasında bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak da gelerek işçilerle görüştü. Şükrü Boydak, "Arkadaşlar, merak etmeyin, sizleri mağdur etmeyeceğiz. Benim bu olaylardan hiç haberim yoktu. Sabah geldiğimde arkadaşlar söyledi ve haberim oldu. Bizler de inanın sizlerin daha iyi ücret alması için çırpınıyoruz. Yüzde 30 zam istiyorsunuz. Bu zammı veririz ama 2 sene sonra bu fabrikalar batar. Bütün bunları düşünerek, işlerinizin başına dönün" diye konuştu. 

Bir aydır sendika yöneticilerine taleplerini ilettiklerini ancak kimseye seslerini duyuramadıklarını söyleyen işçiler, "Satılık sendika istemiyoruz" sloganıyla tepkilerini dile getirdi.

Bu arada, polis holding binası önünde ve etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Boydak Holding önünde toplanan işçiler, öğle tatilinden sonra iş başı yapan bazı işçilere tepki göstererek, holding binası önünde oturma eylemi başlattı. İşçilerin eylemi sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir