Boyun eğmeyeceğiz

MHP Genel Başkanı Bahçeli kaset iddialarına cevap verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MHP yeni bir kaset skandalıyla sarsıldı. Bu kez görüntüler yayınlanmadı ancak isim isim yer ve nokta belirtilerek hedefler gösterildi. Ellerinde 6 MHP'liye ait kaset olduğunu iddia eden internet sitesi, bu kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ve o MHP'lileri istifaya çağırdı. Bahçeli ise "Boyun eğmeyeceğiz" dedi

Daha önce yayınladığı görüntüler nedeniyle 4 önemli ismin parti yönetimiyle yollarının ayrılmasına neden olan internet sitesi rest çekti. Site, bir mektup yayınladı ve MHP lideri Bahçeli'ye yakın üst yönetimden 6 isim ile görüntü içeriğini vererek "Bahçeli ve kasedi olan o isimler istifa etmezse yayınlayacağız" tehdidinde bulundu.

Bundan sonra kimse istifa etmeyecek

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin istifa çağrılarına ilk yorumu "Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz. Kim elinde ne varsa açıklasın.  Arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. İstifa ederlerse de kabul etmem. MHP lideri olarak görevimin başındayım. Milletvekilleri ve divan üyeleri de görevlerinin başında" oldu.

Bütün sorumluluk bende

Bahçeli şöyle devam etti:

Bütün sorumluluğu vebali MHP'nin lideri olarak üstüme alıyorum.. Biz bütün bunları Allah'a havale diyoruz. Bir tek milletim kaldı. Allah'a sığınıyorum, milletime güveniyorum.. MHP'nin geleceğini Türk milleti belirleyecek. Bundan sonra medya daha dikkatli ve tarafsız olsun.

Kaset siyasetinin oluşturulduğuna dikkat çeken Bahçeli: " Savcı gecikmeli çalışıyor, Milli İstihbarat Teşkilatı vurdumduymaz, hükümet siyasi malzeme olarak kullanıyor, biz bunları cenabı Allah'a havale ediyoruz. Artık medyanın değil, ABD'den uzantısı olan internet yayınının isteklerinin değil, milletimizin isteğine göre hareket edeceğiz" dedi.

Ekici: Komplo

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, ise iddiaların "komplo" olduğunu belirterek, istifayı düşünmediğini söyledi.

Ekici, yaptığı açıklamada, bugün bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağını, yasal hakkını arayacağını belirtti.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ekici, "Alnım açık. Yüzüm ak. Bu bana yapılmış bir komplodur. İstifa etmeyi düşünmüyorum" dedi.

Çakır: iftira

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, hakkında bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların, "iftira" olduğunu belirterek, "MHP'ye zarar vermek için bunlar gündeme getiriliyor" dedi.

Organize bir çeteyle mücadele ediyoruz

MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, "MHP, organize bir çeteyle mücadele ediyor. Kamu görevi yapanlar, buna sessiz kalıyor ve olayları seyrediyor. Görevini yapması gereken kurumlar, görevlerini yapmıyor, Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olan MHP'nin karşı karşıya kaldığı komployu seyrediyorlar" dedi.

Kocabey, MHP'ye yönelik ortam dinlemesi yaptığı iddia edilen otomobille ilgili, genel merkez binası önünde yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bu otomobille ilgili gösterdiği fotoğrafın temsili, plakasının sahte olduğunu açıklamalarına rağmen bazı basın yayın organlarının bunu farklı yansıttığını belirtti.

Kocabey, Genel Başkanlarının yanıltılmadığını ifade ederek, "Bu konuda gerek Sayın Genel Başkanımızın ve gerek bizim verdiğimiz bilgiler doğrudur" dedi.

Telefon numarası verdi

MHP'ye yönelik iddiaları ortaya atan kişilerin kullandığını öne sürdüğü bir telefon numarasını ve kredi kartı bilgilerini gazetecilere gösteren Kocabey, bu numara ve kredi kartı bilgilerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiklerini, bunlara ilişkin kayıtların incelenmesi halinde internet sitesinin ABD'deki uzantılarıyla ilgilerinin ortaya çıkacağını söyledi.

Kocabey, gazetecilere ayrıca, ortam dinlemesi yaptığını öne sürdüğü yeni bir araç plakası daha gösterdi. Bu araçtaki kişilerin parti binasına da girdiklerinin görüntülendiğini anlatan Kocabey, "Bu araç, emniyete ya da kime aitse MHP önünde neden beklediğini, içindekilerin parti binasında ne yaptıklarını merak ediyoruz" diye konuştu.

Yeni görüntüler araştırılıyor

Bu araçla ilgili basın mensuplarına CD'ler dağıtan Kocabey, araçla ilgili bilgileri de savcılığa verdiklerini, parti içinde oluşturulan bir ekiple de dinleme yaptığını öne sürdüğü araç ve kişilerle ilgili yeni görüntülerin araştırıldığını bildirdi.

Hamit Kocabey, "MHP'nin, organize bir çeteyle mücadele ettiğini, kamu görevi yapanların buna sessiz kalıyor ve olayları seyrettiklerini, görevini yapması gereken kurumların görevlerini yapmadıklarını, Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olan MHP'nin karşı karşıya kaldığı komployu seyrettiklerini" iddia ederek, "Bazı siyasi otoriteler, bunları kendilerine rant sağlamak için kullanıyor" dedi. Kocabey, bu düşüncelerini yetkili makamlara verdikleri dilekçede de ifade ettiklerine işaret etti.

Kocabey, MHP'ye yönelik komploların, MHP'nin TBMM'ye girmesini istemeyen çevrelerce organize edildiğini ileri sürdü.

Bu konularda ilginizi çekebilir
MHP