Bozdağ: Irak ordusu bölgeye yerleşti

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Irak ordusunun bölgeye yerleştiğini teyit ettik. Terör örgütünün Sincar'dan çekildiği izlenimini uyandırmak için farklı üniforma, flama veya bayrak adında bez parçalarının altına gizlenerek bölgede varlığını devam ettirmesini kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bozdağ yaptığı açıklamada, Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 3 bin 755 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bozdağ, harekatta 49 askerin şehit olduğunu söyledi. 

Bozdağ, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu 3 bin 55 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 282'si köy, 50'si kritik nokta olmak üzere 332 bölge kontrol altına alınmıştır." dedi.

Türkiye ile AB arasında başlayan zirve ile ilgili Bozdağ, "Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğinin herhangi bir şarta bağlanmasına ve farklı farklı modeller üzerinde konuşulmasına kesinlikle karşıyız." ifadesini kullandı.

Bozdağ Sincar'la ilgili, "Alandaki hareketliliği takip ediyoruz. Irak Ordusu'nun bölgeye yerleştiğini teyit ettik. Terör örgütünün Sincar'dan çekildiği izlenimini uyandırmak için farklı üniforma, flama veya bayrak adında bez parçalarının altına veya başka bir isim altına gizlenerek bölgede varlığını devam ettirmesini de Türkiye olarak kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Bozdağ, Çiftlik Bank soruşturması ile ilgili, "Mehmet Aydın isimli dolandırıcılıkla suçlanan kişi başta olmak üzere 6 kişi için Adalet Bakanlığı kırmızı bülten çıkartılması için konuyu İçişleri Bakanlığına göndermiş ve bunlarla ilgili kırmızı bülten çıkarılmıştır." dedi. 
Bozdağ, "Sayın Trump, Cumhurbaşkanımıza, 'Biz size patriot verebiliriz.' deyince, Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Biz de hava savunma sistemimizi çeşitlendirebiliriz, Türkiye olarak Amerika'dan patriot sistemini alabiliriz.' diye bir görüşme oldu. Bu görüşme, Türkiye'nin bu noktadaki tavrını ortaya koymuştur. Eğer Amerika Birleşik Devletleri bize patriot savunma sistemini verirse, biz bunu Türkiye olarak almaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Ancak o görüşmeden sonra bu konuda henüz taraflar arasında bugüne kadar bir görüşme gerçekleşmedi." ifadelerini kullandı.
Bozdağ, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi konusunda, "Türkiye ile Rusya arasında olumlu ve iyi bir ilişki vardır. Türkiye bu anlamda Rusya'ya karşı herhangi bir karar almayı düşünmemektedir." dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir