Bozdağ'dan 'tutuklanan liseli öğrenci' yorumu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tutuklanan lise öğrencisi M.E.A.'nın durumuyla ilgili yargıya müdahale edemeyeceğini belirtti ancak Bakan Bozdağ, "Çocuk yaştakilerin tutuksuz yargılanmaları esastır" ifadesini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, tutuklanan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A. için devreye girerek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Gök, Adalet Bakanı Bozdağın, çocukların tutuklanmadan yargılanmasının esas olduğunu söylediğini bildirdi.

Davutoğlu: Makama saygı gösterilmeli

'Devrim şehidi Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 16 yaşındaki lise öğrencisinin okuldan alınıp mahkemeye getirilmesi ve tutuklanmasına tutuklanmasına bir çok kesimden tepki yağdı. Ancak konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, '16 yaşındaki lise öğrencisinin tutuklanması' kararını normal bir uygulama olarak değerlendirip, "Makama saygı gösterilmeli" demişti.

Beklenen açıklama Bozdağ'dan geldi

Beklenen açıklama Davutoğlu'ndan gelmedi ancak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tartışma yaratan tutuklama kararına ilişkin olumsuz bir değerlendirmede bulundu. CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir telefon görüşmesi yaptı. 16 yaşında bir çocuğun tutuklanmasıyla ilgili kamuoyunda oluşan infiali dile getirdiğini ve bu yaştaki bir çocuğun neden tutuklanmasının yanı sıra buna nasıl izin verildiğini sorduğunu belirten Gök, görüşmeyi şu şekilde aktardı:

"Çocukların tutuklanmadan yargılanması esastır"

Sayın Adalet Bakanı Bekir Bozdağa bu yaştaki bir kişinin tutuklanmasının sakıncalarını dile getirdiğimde, Bakan Bozdağ bana, Çocukların tutuklanmadan yargılanması esastır. Yargıya müdahale edemem ama çocukların tutuksuz yargılanması esastır dedi. Ben de kendilerine bu konuya bir çözüm getirilmesinin gerektiğini belirttim.

Bu konularda ilginizi çekebilir