Brent petrol 107,5 dolar seviyesinden işlem görüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Brent petrolün varil fiyatı, 107 doların üzerinde alıcı buluyor. 

Brent petrolün varil fiyatı, soğuk hava koşullarının petrol talebini artıracağı beklentilerine rağmen, Çin'de ekonomik aktivitedeki yavaşlama sinyalleri ile geriledi. Geçen haftayı yüzde 1,5 oranında yükselişle tamamlayan brent petrolün varil fiyatı, cuma günü 106-108 dolar aralığında seyretti. Analistler, şu dakikalarda 107,5 dolar seviyesinden işlem gören brent petrolün varil fiyatı için 107,80 dolar seviyesinin direnç olarak takip edileceğini belirtiyor. Analistler, brent petrolün varil fiyatında kısa vadede 106,2 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise geçen haftanın son işlem gününü düşüşle tamamlamasının ardından, bugün sınırlı da olsa yükselişle 97 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Gün içinde 97,18 dolar seviyesine kadar yükselmesine rağmen bu seviyelerde tutunamayan ham petrolün varil fiyatı en düşük ise 96,60 doları gördü. Analistler İran'a yönelik yaptırımların gevşemesi ile petrol arzının artacağına yönelik beklentilerle aşağı yönlü seyrin devam edebileceği ifade ediyor. Ham petrolün varil fiyatı için 96,4 dolar seviyesinin destek ve 200 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği 97,8'in ise direnç konumunda olduğunu kaydeden analistler, destek seviyesinin kırılması durumunda 95,5 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor. 

Bu arada, petrol fiyatlarının bu haftaki seyrinde, ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günü açıklayacağı faiz ve tahvil alım programı kararlarının etkili olacağı da kaydediliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir