Brent petrol 108 doları aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Brent petrolün varil fiyatı, 108 dolar direncini aşarak, ABD'de açıklanacak petrol stokları verisi öncesinde 108,15 dolar seviyelerine yükseldi. 

Brent petrolün varil fiyatı, 108 dolar direnç seviyesini kırarak 108,24 dolar seviyesini görmesinin ardından, bu seviyeden gelen kar satışlarının etkisiyle en düşük 107,83 dolar seviyesini gördü. Şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine paralel bir seyir izleyen Brent petrolün varil fiyatı 108,10 - 108,20 seviyelerinden işlem görüyor. Analistler, dar bandda sıkışık seyrin gözlendiği Brent petrolün varilinin, gün içinde sırasıyla 108,3 ve 108,6 dolar direnç seviyelerini test edebileceğini belirtiyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise geçen hafta başlayan yükseliş seyrine bugün de devam ederek, gün içinde 2 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 96,89 doları gördü. Dün günü 96,73 seviyesinden tamamlayan ham petrolün varili, bugün Çin'de açıklanan zayıf HSBC imalat sanayi PMI verisinin ardından, petrol talebinin azalacağına dair endişelerle, temkinli seyrediyor. 

Analistler, ham petrol fiyatlarının bugünkü seyrinde, ABD'de Enerji Bakanlığı tarafından açıklanacak petrol stokları ve ABD öncü PMI verilerinin etkili olacağını belirterek, verilerin iyi gelmesi durumunda yükseliş trendinin devam edebileceğini kaydediyor. Şu dakikalarda 96,81 dolar seviyesinden işlem gören ham petrol için analistler, kısa vadede 97,6 ve 98,7 dolar seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir