BSH Grubu Polonyalı Zelmer'i aldı

BSH Grubu, Polonya'nın önde gelen küçük ev aletleri şirketi Zelmer'ı bünyesine kattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - 17 markasıyla Türkiye'nin ve dünyanın lider beyaz eşya üreticileri arasında yer alan BSH Grubu, Orta ve Batı Avrupa ülkelerinin önde gelen küçük ev aletleri şirketi Zelmer'ı satın alarak bu bölgedeki konumunu güçlendirdi. Zelmer hisselerinin %97.78'lik kısmının BSH Grubu'na devri Mart 2013'te resmen gerçekleşti. Zelmer, BSH Grubu altında ayrı bir marka olarak üretim yapmaya devam edecek.
 
22 Mart 2013 tarihinde Zelmer hisselerinin %97.78'lik kısmının BSH Grubu'na devrinin resmen gerçekleşmesiyle birlikte, Zelmer'ın stratejik konumunun, BSH'nin Orta ve Doğu Avrupa'daki lojistik sistemine katkı sağlaması bekleniyor. Şirket ayrıca BSH'nin Avrupa pazarına hizmeti için kayda değer bir üretim kapasitesine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Bu satın almanın BSH Grubu'nun organizasyonel yapısını ve mevcut operasyonlarını etkilemeyeceğine; aksine BSH ve Zelmer'ın büyüme potansiyelini açığa çıkaracağına inanılıyor. 
 
Dünyanın en büyük ev aletleri üreticilerinden biri olan BSH Grubu, 2012 yılındaki yaklaşık 9,8 milyar Euro tutarında global satış gerçekleştirdi. Avrupa, ABD, Latin Amerika ve Asya'da 13 ülkede 41 fabrikada üretim faaliyetini sürdürmekte olan BSH Grubu, 46.000 kişiyi aşkın iş gücüyle, 50 ülkede 70'den fazla şirketten meydana geliyor. Firmanın markaları arasında Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo da yer alıyor. 
 
Zelmer ise 60 yılı aşkın tecrübesiyle Rusya, Ukrayna, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Kazakistan gibi pazarlar da dahil olmak üzere 13 ülkeyi kapsayan uluslararası bir dağıtım ağına sahip köklü bir ev aletleri üreticisi olarak tanınıyor. 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir