Bu hafta 4 yeni film vizyona girecek

Yazar Turgut Özakman'ın "Diriliş" adlı eserinden beyaz perdeye aktarılan "Çanakkale 1915" ile Osman Sınav'ın yönettiği "Uzun Hikaye", haftanın yerli filmleri olarak vizyona giriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
İSTANBUL - Bu hafta 2'si yerli, 4 film vizyona girecek. Osman Sınav'ın yönettiği, "Uzun Hikaye", bu hafta seyirciyle buluşacak. Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Tuğçe Kazaz, İsmail Hakkı Ürün, Kürşat Alnıaçık ve Erkan Avcı'nın paylaştığı film, 1940'lı yıllarda ufacık bir çocukken dedesiyle Bulgaristan'dan göç ederek Eyüp'e yerleşen Ali'nin (Kenan İmirzalıoğlu) hayatını konu ediniyor.
 
Filmde, kimi zaman "hüzünlü ve iç burkan, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü" bir macera anlatılıyor.
Edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden sinemaya aktarılan filmin, senaryo uyarlamasını Yiğit Güralp yaptı.
 
Seyirciler zamanlar arasında yolculuk yaşayacak
 
Bilim-kurgu ve aksiyon içerikli "Tetikçiler" filminin yönetmenliğini Rian Johnson üstlendi.
Seyircilerini, 2072'ye taşıyarak zamanlar arası yolculuk yaşatacak filmin konusu şöyle:
"Mafya, bir adamdan kurtulmak istediğinde, onu otuz yıl geriye göndermektedir. Orada bekleyen tetikçi ve kiralık katil Joe (Joseph Gordon-Levitt) ise gelen adamı temizlemektedir. Geçimini bu şekilde sağlayan Joe giderek zenginleşmekte, güzel bir yaşam sürmektedir. Ancak bu güzel yaşam, günlerden bir gün, aynı tetikçi Joe'nun gelecekteki kendisiyle karşılaşmasıyla sona erer."
Filmin başrollerini Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor.
 
"Başka Bir Kadın"
 
"Başka Bir Kadın", romantik-komediseverleri salonlara çekmeyi hedefliyor.
Yönetmenliğini Sylvie Testud'ın yaptığı filmin başrollerini Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz ve Aure Atika paylaşıyor.
Film, 29. doğum gününü kutladıktan sonra sevgilisiyle beraber uykuya dalan Marie'nin uyandıktan sonra bambaşka gerçeklerle karşılaşmasıyla başlar. Filmde Marie, 10 yaşında bir çocuğu olan zengin bir iş kadını ve çok sevdiği adamla düşman iki yabancı olarak uyanmıştır.
Marie, gençliğinde çok sevdiği insanların hiç birinin hayatında olmamasını ve onları nasıl kaybettiğini sorgulamaya başlar.
 
"Çanakkale 1915"
 
Tarih araştırmacısı ve yazar Turgut Özakman'ın "Diriliş" adlı eserinden beyaz perdeye aktarılan "Çanakkale 1915", Balkan Savaşı sonrasında yorgun düşen halkın yeniden toparlanmasını ve Çanakkale'de "koskocaman bir ordu" karşısında kazandıkları zaferi anlatıyor.
Yönetmenliğini Yeşim Sezgin'in yaptığı filmin başrollerini Şevket Çoruh, Barış Çakmak, İlker Kızmaz, Bülent Alkış, Serkan Ercan, Ufuk Bayraktar ve Emre Özcan paylaşıyor.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir