Bu hafta hangi filmler vizyonda? Fragmanları izleyebilirsiniz

Bu haftanın en dikkat çeken filmi 7 süper kahramanın bir araya geldiği "The Avengers". İki yeni türk filmi vizyona girerken, iki animasyon bir de yerli belgesel beyaz perdede yer alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Vücut

Hatice Aslan'ın başrolünde yer aldığı bol ödüllü Türk filmi "Vücut" haftanın öne çıkan filmleri arasında.  Almanya'da porno filmlerde oynamış bir kadının İstanbul'a dönüşü ile başlayan hikaye, mutsuz kadının kendi yeni bir hayat kurma çabasını anlatıyor.
 

Ateşin Düştüğü Yer

"Ateşin Düştüğü Yer" kalbinde önemli bir sorun olduğu anlaşılan Ayşe'yi yaşatmak için çırpınan ailesin, tetkikler sırasında kızın hamile olduğunu öğrenince töre gereği öldürülmesi için planlar yapmaya başlamasını anlatıyor. Osman, kızı Ayşe'yi doğumu yapana kadar kalmak üzere dayısının yanına götürmek bahanesi ile yola çıkarır. Yolculuk sırasında baba-kız arasında küçük aksilik ve kazalarla gelişen sıcak ilişki, ölüm seyahatini bambaşka bir boyuta taşır. Filmin yönetmeni İsmail Güneş.

Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir

Saraybosna Film Festivali'nden İnsan Hakları Ödülü'yle dönen, SİYAD En İyi Belgesel ödüllü "Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir", İstanbul'u nefes alınamaz hale getiren sistemin nasıl oluştuğunu anlatan bir belgesel. Yalnızca iki salonda gösterime giren belgesel, İstanbul'da Beyoğlu Majestik ile Ankara'da Kızılırmak sinemalarında izlenebilecek.

İmre Azem'in yönettiği film, çarpıcı görselleriyle "kentsel dönüşüm" masalını, 3. köprüyü, küresel kent iddiasını, yaklaşan emlak krizini, TOKİ'nin icraatlarını, mahalleleri, AVM'leri, ormanları, Marmaray projesini, gökdelenleri, kısacası bütün İstanbul'u mercek altına alıyor. Belgesel, Türkiye'de ilk defa filmin samimiyetine ve niteliğine inanan insanların, bireysel katkılarıyla gerçekleştirildi.

Un Monstre A Paris / Paris'te Çılgın Macera
Yönetmenliğini Bibo Bergeron'un yaptığı animasyon filmi "Paris'te Çılgın Macera" Türkçe dublajlı olarak ve 3D seçeneğiyle vizyona giriyor.  Filmin 1900'lü yılların başında Paris'te geçen hikayesi ailesi ile vakit geçirmek isteyen ebeveynleri de memnun edecek gibi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir