Bu kez özerklik demedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hakkari mitinginde verdiği 'özerklik sözü'ne açıklık getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARDAHAN - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne söyledim orada? Ayrışma süreci değil, öyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ardahan düzenlediği mitingde projeleri halka anlattı. Ardahan'dan helikopterle Iğdır'a gitmek üzere 75. Yıl Cumhuriyet Stadı'na geldiğinde burada bir gazetecinin Hakkari'de yaptığı açıklamayı hatırlatması üzerine, Kılıçdaroğlu açıklamasının çarpıtıldığını söyledi.

"Ne söyledim orada? Ayrışma süreci değil, öyle bir şey söz konusu değil" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"AB'nin kabul ettiği koşullarda, evrensel koşullarda yerel yönetimleri, yerel belediye başkanlarını kim seçiyor? Halk seçiyor. Oradaki vatandaşlar seçiyor. Belediye Yasası çıkması lazım. Yerel yönetimleri biraz daha yetkilendirmemiz lazım. Bunu açın ta eskiden yerel parti programımızda var. Bütün partilerin programında var. Ama bunu AKP yapmadı. Biz yapacağız. Halkımıza güveniyoruz. Hiçbir yurttaşımız bu ülkeden ayrılmak istemiyor. Dün bana belediye başkanının odasında eski bir muhtar 'Ben ülkemi seviyorum' dedi. 'Hakkari'yi de seviyorum, İzmir'i de seviyorum. İzmir benim için neyse Hakkari de aynı o.' Aynı şeyi söylüyoruz zaten.

Ayrılmak değil, bütünleşmek istiyoruz. Ayrışmak değil, bir araya gelmek istiyoruz. Siyasetçinin görevi ayrışmayı tetiklemek değildir. Tam tersine insanımıza güveneceğiz. İnsanlarımızı bir araya getireceğiz. Var olan sorunları çözeceğiz. Siyaset kurumunun görevi budur. Bu bazıları, özellikle yandaş medya, 'Efendim oralar ayrılacak mı?' bunu söyledi. 'O iller ayrılacak mı?' Kimse ayrılmak istemiyor. Biz de ayrılmak istemiyoruz. Bu güzel ülkede demokrasiyi, özgürlükleri ve insan haklarını geliştirerek daha çağdaş, daha uygar bir Türkiye yaratacağız. Baskıcı değil, özgürlükçü bir Türkiye'nin olması lazım. Herkesin karnının doyduğu güzel bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Ama tabii ki bunu ne kadar TRT yayınlar, ne kadar kırpılır onu bilmem. Siz gönderirsiniz de mutfakta ne olur, onu bilemiyorum. Ama mutfakta bunun tamamının yayınlanmasını isterim."

Bu konularda ilginizi çekebilir