Bu mağazada takım elbise 30, dizüstü bilgisayar 150 lira

Otomobil kapısından, at arabasına, fırın tepsisinden bayram şekerine kadar gümrüklerde el konulan binlerce çeşit eşyanın satışını yapan TASİŞ, son 2,5 yılda 100 milyon lirayı aşan gelir elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Otomobil kapısından, at arabasına, fırın tepsisinden bayram şekerine kadar gümrüklerde el konulan binlerce çeşit eşyanın satışını yapan TASİŞ, 2,5 yılda 102 milyon 95 bin liralık gelir elde etti.

Gümrük ve kaçakçılık mevzuatına göre tasfiyelik hale gelen eşyanın satışını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TASİŞ), 2009 yılında 20 milyon lira, 2010 yılında 50,7 milyon lira, 2011 yılının ilk yedi ayında ise 31,4 milyon lira gelir sağladı.

Gümrüklere terk edilen ya da yasal bekleme süresini doldurduğu için tasfiyelik hale gelen binlerce eşya, TASİŞ tarafından açık artırma veya perakende yoluyla satılıyor. Bu eşyalar arasında ise neredeyse her şeyi bulmak mümkün.

Devletin mülkiyetine geçen eşyaların bulunduğu TASİŞ mağazalarında ise piyasaya göre oldukça uygun fiyatlarda ürünler satılıyor.

TASİŞ mağazalarında 100 liraya dalgıç giysisi, bin liraya Lenin portresi, 35 liraya kulak delme aleti, 130 liraya teleskop, 30 liraya şeker ölçüm cihazı, 30 liraya takım elbise, 10 liraya yorgan, 50 liraya balık radarı, 25 liraya mikro dalga fırın, 30 liraya 55 ekran renkli tv, 150 liraya dizüstü bilgisayar, 250 liraya 105 ekran plazma televizyon, 50 liraya bisiklet, 7 liraya bayan çizmesi, 30 liraya deri mont, 10 liraya spor ayakkabısı, 5 liraya kol saati, 20 liraya fotoğraf makinesi, 5 liraya porselen fincan takımı alınabiliyor.

TASİŞ yetkilileri, gerek perakende gerekse ihale yoluyla sattıkları eşyalara büyük talep olduğunu, bu amaçla 2'si İstanbul'da olmak üzere, Ankara ve Edirne'de 4 perakende mağazalarının bulunduğunu belirttiler. Yetkililer, TASİŞ perakende ürünlerinin yıl sonuna doğru internet üzerinden de satılacağını kaydettiler.

20 liraya baştan ayağa giyinmek mümkün

TASİŞ'in Ankara'da bulunan perakende mağazasında 50 kuruşa çorap, 5 liraya ayakkabı, 1 liraya tişört, 4 liraya pantolon, 7,5 liraya da ceket alarak 20 liraya baştan ayağa giyinmek mümkün. TASİŞ'in Ankara'da perakende mağazasındaki bazı ürünler ve fiyatları şöyle:

 

Bu konularda ilginizi çekebilir