Bucaspor Süper Lig'de

"Fırtına" lakaplı Bucaspor, İzmir'in 7 yıllık Süper Lig hasretini bitiren takım oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Bank Asya 1. Lig'de Kayseri Erciyesspor'u 4-0 yenen Bucaspor, sezonu 64 puanla ikinci sırada tamamlayarak Kardemir Karabükspor'un ardından Turkcell Süper Lig'e yükseldi.

Bucasporlu futbolcular, müsabakanın ardından sevincini stadı dolduran taraftarlarla paylaştı.

Hakem Halis Özkahya'nın bitiş düdüğünü çalmasıyla Yeni Buca Stadı'nda karnaval alanını andıran görüntüler oluştu.

Futbolcular, önce sahanın ortasında toplandı, sonra sahaya inen çok sayıda taraftarla Süper Lig coşkusu yaşadı. Havai fişek gösterisi ve müzik yayınıyla sarı lacivertliler, şampiyonluğu kutladı. Son maçta iki gol birden atan takımın Ümit Milli oyuncusu Mehmet Batdal, geçen yıl bu dönemde TFF 2.

Lig'deki şampiyonluğu kutladıklarını, şimdi de Süper Lig'e çıkmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kulüp asbaşkanlarından Adnan Dolma da büyük bir mutluluk yaşadıklarını, Turkcell Süper Lig'de kesinlikle "asansör takım" olmayacaklarını belirtti. Buca'nın eski belediye başkanı Cemil Şeboy ise takımın başarısının 20 yıllık çabaların ürünü olduğunu ifade etti.

İzmir'in 7 yıllık hasretine son verdi

"Fırtına" lakaplı Bucaspor, İzmir'in 7 yıllık Süper Lig hasretini bitiren takım oldu. TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nu geçen sezon şampiyon olarak tamamladıktan sonra başarılı çizgisini bu sezon da sürdüren

sarı lacivertli ekip, takımı şampiyon yapan Kemal Kılıç'ın 6. hafta istifasının ardından yoluna 8. haftadan itibaren Özcan Kızıltan ile devam etti.

Ligde 21. haftada ele geçirdiği ikinciliği sezon sonuna kadar korumayı başaran sarı lacivertli ekip, doğrudan 2 takımın Süper Lig'e yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de, şampiyon Kardemir Karabükspor'un ardından gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de yer alma hakkını kazandı.

Gelecek yıl 53. kez başlayacak Süper Lig'de ilk defa mücadele edecek Bucaspor, Lig tarihindeki 67. farklı takım olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir