Bülent Arınç: Bir başbakanın yumruk atabileceğini nasıl düşünebilirsiniz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantı sonrasında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Adli soruşturma başladı, bu konu yargının işi. Kimse kendini savcı yerine koyup iddianame tanzim etmeye kalkmasın. Savcı yanlış yaptıysa mahkeme düzeltir. Adli yargılamayı etkilemeye kimse teşebbüs etmesin, yargı görüyor" dedi.

Arınç, "Madende ağır risk var. İnsan olarak şunu söylemeliyim: Bu şartlar altında bu üretim devam etmemeli. Alınan bütün tedbirlere rağmen yetersizse bir yerde ortaya çıkacak sebep de basit şekilde önlenemiyorsa ölüm mukadderse o zaman bizim kapatmayı ve bunun dışındaki tedbirleri düşünmemiz lazım" sözlerini kullandı.

"Başbakanımız kimseye yumruk atmadı"

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma'da markette bir vatandaşa tokat attığı iddiasına ilişkin, "Sayın Başbakanımız kimseye yumruk atmadı. Kendisine yumruk atıldığını söyleyen kişi de dördüncü defa ifadesini değiştirdi. Bulunduğum yerden Başbakanımızın yumruk attığını görmedim. Bir başbakanının yumruk atacağını nasıl düşünebilirsiniz" şeklinde konuştu.

"Yerde olan birine niçin tekme atılır"

Arınç, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da vatandaşı tekmelemesine ilişkin ise şöyle konuştu: "Görüntüleri izledim. Olayı görmedim. Çıplak gözle baktığım zaman bu fotoğrafta yerde birisi var, iki özel haraketçı onu etkisiz hale getirmişler, isminden bahsettiğiniz kişi onu tekmeliyor. Bu çok feci bir olay. Doğrudur, yerindedir diyecek değilim. Zaten bu adam bir eylem yapmış, yerde olan bir insana niçin tekme atılır"