Bundan sonra AKP barışı kovalamak zorunda

BDP Genel Başkanı Demirtaş, KCK operasyonlarını eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Şu sözümü unutmasın AKP'liler. Bundan sonra, barışın peşinden koşmak, barışı kovalamak zorunda olan AKP'nin kendisidir. Çünkü biz direnişteyiz, çünkü biz alanlardayız'' dedi.

Demirtaş, partisinin Bağcılar İlçe Başkanlığında düzenlenmesi planlanan, ancak kalabalık nedeniyle binanın önünde yapılan basın açıklamasında, KCK operasyonlarını eleştirdi. Gözaltındaki arkadaşları ne suç işlediyse, kendilerinin de aynı suçu gece-gündüz demeden işlemeye devam ettiklerini belirten Demirtaş, böylesi haksızlıklarla ilk defa karşılaşmadıklarını, 80 yıldır Kürt, Alevi, Gayrimüslim olarak,bu ülkenin ''tüm ötekileri'' olarak, zaten hukuk ve adalet görmediklerini ileri sürdü. Demirtaş, ''Şimdi AKP de bu statükoyu devam ettiriyor'' dedi.

Biz direnişteyiz, biz alanlardayız

AK Parti'ye yakın olan medyanın da yapılan baskıları meşrulaştırmak için psikolojik harekatın bir parçası olarak görev yaptığını savunan Demirtaş, ''Biz, haklı ve meşru talepleri olan bir halk hareketiyiz. Bizi durdurmaya gücü yetmez. Başta Başbakan olmak üzere bu soruşturmayı yürütenlere sesleniyorum, hepimizi cezaevine doldursanız, bu mücadele cezaevinde devam edecek, hepimizi katletseniz, mezarlara doldursanız, bu mücadele öbür dünyada da devam edecek. Bu ülkede gerçek bir barış, demokrasi istiyorsanız biz hazırız, buyurun cezaevinde görüşmeleri sürdürelim'' dedi.

Bu ülkede sadece Kürtlerin değil, pek çok kesimin zulüm gördüğünü ileri süren Demirtaş, kendilerinin barış dilencisi değil, barış direnişçisi olduklarını söyledi.

Demirtaş, ''Şu sözümü unutmasın AKP'liler. Bundan sonra, barışın peşinden koşmak, barışı kovalamak zorunda olan AKP'nin kendisidir. Çünkü biz direnişteyiz, çünkü biz alanlardayız'' görüşünü dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir