'Bundan sonra istikrar sorunu yaşanmayacak'

Başbakan Yardımcısı Şimşek, sistem değişikliği ile Türkiye'de bundan sonra istikrar sorunu yaşanmayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep 8. GAP tarım ve Gıda fuarı GAPTARIM ve GAPFOOD'un açılışı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve sistem değişikliğinin istikrar getireceğini vurgulayan Şimşek, “Bundan sonra Türkiye siyasi istikrara ilişkin sorun yaşamayacak. Şeffaflık olacak, yargı tarafsız ve bağımsız olacak. Ben bu duruma itirazın nereden geldiğini anlamak için zorluk çekiyorum. Birçok reform da hazırlıklar tamam. Geçen sene gördüğünüz hain darbe girişimi bu anayasa değişikliğiyle birlikte reform da değişikliği yapacağız ve Türkiye çok hızlı büyüyecek. Dış dengede sorun var ama bunları aşacağız” dedi.

'Tarımda verimliliği arttırmamız lazım'

Tarımda yapılan reformları daha da artıracaklarının kaydeden Şimşek, "Eskiden miras yoluyla tarım arazisi bölünüyordu. Yapılan reformlarla bunun önüne geçtik. Tarımın üretimdeki katkı payı yüzde 7’dir. Tarımda verimliliği arttırmamız lazım. Havza bazlı üretim çok önemli bir reformdur. Sulamada çok ciddi çabalar var. Bununla ilgili yapacak çok işimiz var. Hollanda’nın gıda ihracatı 100 milyar dolara çıktı" değerlendirmesinde konuştu.

Havzaya göre üretim modeli

Açılış töreninde konuşan  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ise Türkiye’yi 941 havzaya ayırdıkalarını belirterek, "Bakanlık olarak çiftçilere verdiğimiz destek oranlarını hızla arttırdık hedefimiz 2023’te tarım yatırımlarımızı 150 milyar dolara yükseltmektir. Tarıma ar-ge desteklerini 10 kat arttıracağız. Türkiye’yi 941 havzaya paylaştırdık. Kafana göre değil havzana göre üretim yapılacağını başbakanımız açıkladı. Üreticimiz o havzalarda belirlenen ürünleri yetiştirmesi durumunda devletten önemli destekler alacaktır. Böylelikle arz talep dengesi de oluşacak” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir