”Bunlar kardeşliğimize sıkılmış kurşunlar”

Başbakan Erdoğan "Koskoca Diyarbakır halkını kimse kalkıp da aklımızın ucundan geçiremeyeceğimiz bir yaftayla yaftalayamaz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Koskoca bir Diyarbakır camiasını, koskoca bir Diyarbakır halkını kimse kalkıp da aklımızın ucundan geçiremeyeceğimiz bir yaftayla yaftalayamaz. Bunların hepsi bizim birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sıkılmış kurşunlardır" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Mövenpick Otel'de düzenlenen Diyarbakırspor'a Destek Gecesi'nde konuştu. Erdoğan, hükümet olarak spora çok büyük destek sağladıklarını belirterek, "Fakat lokal mevzi bariyerler karşımıza çıkarsa bu tabii süreci olumsuz etkiliyor" dedi.

Büyük spor organizasyonlarını Türkiye'ye taşıdıklarını, bunu İstanbul ile sınırlandırmayıp Trabzon gibi illerde de gerçekleştirdiklerini aktaran Erdoğan, "Niye Diyarbakır bunlardan biri olmasın ama olabilmesi için bu altyapıya sahip olması gerekiyor. Biz, merkezi yönetim olarak hazırız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Bu denli genç nüfusa sahip bir ülkede sporda özlenen noktaya henüz ulaşılamadığını, bunun da altyapı eksikliğinden kaynaklandığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin bundan çok daha fazlasını hakettiğini, bunu da başarabileceğini söyledi. Başarı için yalnızca altyapının yeterli olmadığını, bilgi de gerektiğini belirten Erdoğan, bu nedenle spor okulları kurduklarını, bu okulların bir örneğini Galatasaray Kulübü'nün Diyarbakır'da yaptıracağını bildirdi.

"Süper Lig'de Doğu Anadolu Bölgesi'nden tek bir takımın dahi bulunmamasını, yetki makamları olarak sorgulamamız gerekir" diye konuşan Erdoğan, Diyarbakırspor'un da bir ara çok iyi gittiğini, önüne gelen takımı yendiğini, ama sonra kimi terslikler yaşanmaya başladığını dile getirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hiçbir şeye aldırış etmeden yola devam edeceksiniz. Bazı çirkin olaylar oldu. Bu çirkin olayları tabii ki kabullenmemiz asla mümkün değil. Koskoca bir Diyarbakır camiasını, koskoca bir Diyarbakır halkını kimse kalkıp da aklımızın ucundan geçiremeyeceğimiz bir yaftayla yaftalayamaz. Bunların hepsi bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkılmış kurşunlardır. Biz buna fırsat vermemeliyiz. Biz el ele, gönül gönüle vereceğiz, ülkemizle aydınlık yarınlara hep beraber gideceğiz. Bu ülke, hiçbir zaman bundan taviz vermedi, bundan sonra da vermeyecek. Biz Türk'üyle, Kürdüyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla ve Roman'ıyla, aklınıza ne gelirse ülkemizin 72 milyonuyla biriz, beraberiz, kardeşiz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bizim kültürümüz bu. Kimse bu anlayışın üzerinde bir operasyona girmesin. Bu anlayışın üzerinde bir ameliyata girmesin. Bunu millet olarak biz kaldıramayız. Bu millet buna müsaade etmez."