Bunlar telekulak iktidarı

AKP hükümetini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Derdiniz varsa telefonla anlatın da belki Recep Bey Ankara'dan duyar" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP'nin kulakları çok büyük unutmayın, bunlar telekulak iktidarı, vatandaşın derdini değil, telefonda ne konuştuğunu merak ediyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Gence Artı Projesi kapsamında Düzce'de bir düğün salonunda düzenlenen ilk etkinliğine katıldı. Kendilerini daha önce proje üretmemekle suçladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Ama yeni bir CHP var, geleceği, halkını düşünen bir CHP var" ifadelerini kullandı. Kurultayda 41 proje açıkladıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin bu projelerden korktuğunu savundu. Bu projelerin içerisinde yer alan aile sigortasını açıkladıklarını, kendilerine "kaynağı nereden bulacaklarının" sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hesabını kitabını yaptık, toplam kamu harcamalarının yüzde 1.7'si kadar payı aile sigortası kurumuna aktarırsanız mesele çözülür, biz hesabımızı kitabımızı biliriz. Milletin önüne çıkarken bir söz verdim, 'dürüst, namuslu siyaset yapacağız' diye. Biz doğruya doğru, eğriye eğri diyeceğiz."

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Düşünebiliyor musunuz 21. yüzyılın Türkiye'sinde vatandaş telefonla konuşmaktan korkuyor, telefonda insan niye korkar, 'acaba bir şey söylersem birisi beni dinliyor mu?' diye. AKP'nin kulakları çok büyük. Unutmayın bunlar telekulak iktidarı. Vatandaşın derdini değil, telefonda ne konuştuğunu merak ediyorlar. Meydanlarda ne söylediğinizi değil, telefonda ne konuştuğunuzu merak ediyorlar. Onun için zaman zaman söylerim, derdiniz varsa telefonla anlatın da belki Recep Bey Ankara'dan duyar."

Korku toplumunu yıkacağız

Kılıçdaroğlu, Düzce'deki temasları kapsamında Yığılca ilçesini ziyaret etti. Belediye önünde toplanan kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan CHP iktidarı için oy istedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılçdaroğlu, bir gazetecinin "Bizi dikta ile suçlayanlar kendileri dikta yönetiyorlar" dediğini anımsatarak, görüşünü sorması üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Sokaktaki vatandaş telefonla konuşamıyor. Niye Türkiye bu halde? Hiç kendisine dönüp soruyor mu Sayın Başbakan? Korku toplumu yarattı. İnsanlar korkuyorlar. Bir iş adamı çıkıp cesaretle Sayın Başbakanı eleştirebiliyor mu? Biz konuşmuyor muyuz toplumun her kesimiyle? Konuşuyoruz. İş adamı korkuyor, esnaf korkuyor ama 12 Hazirana az kaldı. Korku toplumunu yıkacağız. Herkesin özgürce düşüncelerini dile getirdiği bir Türkiye'yi halkla beraber kuracağız.

Tayyip Bey ne kadar baskı uygularsa uygulasın, ne kadar şiddet uygularsa uygulasın biz demokratik, özgür Türkiye'yi kurmakta kararlıyız."

Bu konularda ilginizi çekebilir