Bursa'dan Zeytin Dalı'na 6 TIR dolusu yardım

Bursa iş dünyası, 6 TIR dolusu yardım malzemesini Kilis’e uğurladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa

Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi liderliğinde; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonuyla başlatılan yardım kampanyası için toplanan 6 TIR dolusu gıda ve giyecek malzemesi Kilis’e dualarla uğurlandı.

Türkiye tarafından başarıyla yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev alan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve Kilis sınırında yaşayan vatandaşlara gönderilmek üzere yeni bir yardım kampanyası düzenlendi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile kent protokolünün katıldığı törenle yardım TIR’ları Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki MESYEB Hizmet Binası önünden Kilis’e uğurlandı. Vali İzzettin Küçük, “Afrin’de ve bölge coğrafyamızda neler olduğunu dikkatle takip ediyoruz. Tüm imkanlarımızla ve dualarımızla kahraman askerlerimizin yanındayız. Bugün buradan göndermiş olduğumuz yardım malzemelerini Kilis’teki bölge insanlarına uğurluyoruz. Organizasyonu düzenleyen BTSO’ya, Büyükşehir Belediyesine ve destek veren tüm iş dünyası temsilcilerine teşekkür ederim” dedi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının bugüne kadar gerçekleştirilen birçok yardım kampanyasına her zaman tam destek verdiğini ve üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi. Ocak ayında 10 TIR dolusu gıda ve giyecek malzemesini sınır bölgelerinde yer alan mülteci kamplarına gönderdiklerini hatırlatan Başkan Burkay, “Ülkemizin huzuru, milletimizin istikbali ve bölge halkının güvenliği için Afrin’de kahramanca mücadele veren Mehmetçiğimizin ve devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bursa iş dünyası Kilis’e gidiyor

Başkan Burkay, Cumartesi günü kent protokolü ve iş dünyasının katılımı ile Kilis’e gideceklerini de belirerek, “130 kişilik Bursa heyeti olarak kent protokolümüzün de katılımıyla Kilis’te hem kahraman Mehmetçiğimize desteğimizi tekrar göstereceğiz hem de bölgede zor şartlarda yaşayan vatandaşlarımızı ziyaret ederek kendilerine moral vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir