Bursa'nın yeni başkanı belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Alinur Aktaş seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra Özarfat – Bursa

Bursa, yeni büyükşehir belediye başkanını seçti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Recep Altepe’nin istifasının ardından boşalan başkanlık koltuğuna İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oturdu. 70 AK Parti, 13 CHP, 13 MHP, 3 Bağımsız ve 1 de DP’li üyenin yer aldığı Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisinin dün yapılan oturumunda yapılan seçimde Alinur Aktaş 75 oy alarak Bursa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi dün 4'uncu dönemin 10'uncu olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımla ve tek gündemle toplanan meclise başkan vekili Atilla Ödünç başkanlık etti. 100 üyenin bulunduğu mecliste gizli oylama sonucu Ak Parti, MHP ve bazı bağımsız üyelerden oluşan 75 kişinin desteğiyle Alinur Aktaş yeni Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Seçim sonrası konuşan Alinur Aktaş meclis üyelerine teşekkür etti.
Aktaş: “Bursa’ya hizmet etmek için kolları sıvadık. Aynı azimle 3 milyon nüfusuyla buradaki her santimetrekareye hizmet etmek için görevimizin başındayız. Bursa’yı tüm dinamikleriyle birlikte yöneteceğiz. Bursa’ya değer katacak her görüşe ve fikre açığız. Bursa için ortak akılda buluşmak temennimiz bizim için önceliklidir. Tüm dinamiklerle Bursa’ya hizmet için varız” dedi. Aktaş’ın yerine İnegöl Belediye Başkanlığına getirilecek ismin de 10 gün içinde seçileceği öğrenildi.

İnegöl’de üçüncü dönemiydi

İnegöl Belediye Başkanlığı’nda üçüncü dönemini geçiren Alinur Aktaş, 1970 yılında İnegöl’de doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Aktaş, uzun yıllar İnegöl’de mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı. Aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir olan Aktaş, AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. Alinur Aktaş, 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı görevine seçildi.

Başkanlığı döneminde 150 bin nüfuslu Yeni İnegöl’ün temellerini atan Aktaş, Kent Müzesi, Kapalı Semt Pazarı, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Yenilenen Oylat ve özellikle MODEF Fuarları ve Mobilya İhtisas OSB Projeleri ile şehir ekonomisine etki etti. Alinur Aktaş, arıtma tesisi projesi, Umuteli, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM), Yeşil Enerji gibi projelerle İnegöl’ün il dışında da tanıtılmasını sağladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Aktaş, İngilizce ve Arapça biliyor.