Bursaspor avantajlı, Antep zora soktu

Bursaspor FC Gomel'i 2-1 yenerken, Gaziantepspor sahasında Legia Varşova'ya 1-0 yenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Bursaspor FC Gomel'i 2-1 yenerken,  Gaziantepspor sahasında Legia Varşova'ya 1-0 yenildi.

Bursaspor Avrupa Ligi 3. Ön Eleme ilk maçında evinde Gomel'i 2-1 yendi. Yeşil-beyazlılar 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Bursa Atatürk Stadı'nda Belarus temsilcisi Gomel'i konuk etti.

İlk yarıda rakip kaleyi adeta ablukaya alan temsilcimiz birçok gol pozisyonundan yararlanamadı ve dakikalar 41'i gösterdiğinde bir duran top organizasyonunda Kuzmenok'un attığı kafa golüyle soyunma odasına 1-0 geride gitti.

İkinci yarıda da oyunun hakimiyetini elinde tutan Bursaspor, 51. dakikada Serdar Aziz'in kafa vuruşuyla skorda dengeyi sağladı. 71. dakikada ise sahneye İbrahim Kaş çıkarak yeşil-beyazlıları öne geçiren ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetti.

Bu mücadelenin rövanşı ise 4 Ağustos Perşembe günü Belarus'ta oynanacak.

Maçın kolay olmayacağını biliyorduk

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, koşan, mücadele eden, disiplinli bir takıma karşı oynadıklarını, maçın bekledikleri gibi zorlu geçtiğini söyledi. Maçın ilk yarısında rakibin iyi kapandığını, ayrıca bir yan toptan şanssız bir gol yediklerini anlatan Sağlam, ikinci yarıda oyunu tamamen rakip kaleye taşıyarak, sonuca gitmeye çalıştıklarını kaydetti. Sağlam, ''Rakip, kendi liginde aldığı 10 beraberlikle defansif kaliteye sahip. O yüzden bu maçın kolay olmayacağını biliyorduk. İkinci yarı iyi tempo yaptık" dedi.

Gaziantep evinde kayıp

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında L.Varşova'ya 1-0 yenilen G.Antepspor, tur şansını zora soktu. Kamil Ocak Stadı'nda Polonya ekibine galibiyeti getiren golü 51.dakikada Miroslav Radovic kaydetti. Bu maçın rövanşı 4 Ağustos Perşembe günü Polonya'da oynanacak.

Varşova'da turu geçeceğiz

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyunun genelinde hakim olduklarını ve 90 dakika boyunca üstün oynadıklarını söyledi. Son pasları iyi veremediklerinden, kale önünde de fırsatları değerlendiremediklerinden yakınan Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bayağı baskılı oynadık. Rakibin tuzağına düşmemek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Son pasları iyi veremedik.  Bir gol yedik. Zaten oyunun böyle olacağını biliyorduk. 0-0'a üzüleceğimiz bir maça ne yazık ki 0-1'lik sonuçla Varşova'ya  gidiyoruz. Önemli değil, turu atlayacak gücümüz var."

Bu konularda ilginizi çekebilir