Bursaspor hükmen galip

TFF olaylı Gaziantepspor-Bursaspor maçında, Gaziantepspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor'un 3-0 galip sayılmasına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'de 20 Eylül 2010 tarihinde, müsabakanın yardımcı hakemine isabet ederek yaralayan yabancı maddeler yüzünden 63. dakikasında tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçında, Gaziantepspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor'un 3-0 galip sayılmasına karar verdi.

Federasyon yönetim kurulu, bugün Bakü'de yaptığı toplantıda, 20 Eylül 2010 tarihinde, müsabakanın yardımcı hakemine isabet ederek yaralayan yabancı maddeler yüzünden 63.dakikasında tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçının mevcut tüm görüntü ve raporlarını bir kez daha inceledi.

Tüm bu raporlar sonucunda, TFF Yönetim Kurulu, söz konusu müsabakadan dolayı Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi uyarınca, Gaziantepspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor'un 3-0 galip sayılmasına karar verdi.

Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 4. fıkrası değişti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 4. fıkrasını değiştirdi. Federasyon yönetim kurulunun, bugün Bakü'de yaptığı toplantıda yaptığı değişiklikle Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 4. fıkrasının yeni hali şöyle oldu:

''Aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımların hükmen mağlubiyetine karar verilir.

Aynı sezonda üçüncü kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımların hükmen mağlubiyetine ve ayrıca galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verilir.

Aynı sezonda dördüncü kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlara o müsabaka ile ilgili olarak hükmen mağlubiyet cezası verilir ve ayrıca bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) müsabakalara alınmazlar.''

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesinin 4. fıkrasında daha önce ''Aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) müsabakalara alınmazlar'' ifadeleri yer alıyordu.

Bülent Uygun ve Eskişehirspor, TFF Etik Kurulu'na sevk edildi

TFF Yönetim Kurulu ayrıca, teknik direktör Bülent Uygun ile Eskişehir Kulübünü, TFF Etik Kurulu'na sevk etti.

Federasyon yönetim kurulu, Bucaspor eski teknik direktörü Bülent Uygun'un kulübüyle sözleşmesi devam ederken Eskişehirspor'un teknik direktörüyle yollarını ayırmasının hemen sonrasında, sözleşmesini tek taraflı feshedip Eskişehirspor ile sözleşme imzalamasının, TFF Etik Kurulu Talimatı'nın ''Genel Yükümlülük'' kenar başlıklı 10. maddesinin ''Futbol camiasındaki tüm gerçek ve tüzel kişiler, evrensel fair-play kurallarına uygun olarak; Türkiye'nin bağlı olduğu ulusal ve uluslararası futbol kuruluşları ve TFF tarafından konulan ve gözetilen bağlılık, dürüstlük ve sportmenlik prensiplerine bağlı kalmak ve buna göre davranmak, futbolun marka değerini korumak zorundadır'' hükümlerine aykırı buldu. Kurul, bu nedenle teknik direktör Bülent Uygun ve Eskişehirspor Kulübü hakkında gerekli incelemenin yapılması için TFF Etik Kurulu'na sevk edilmelerine karar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir