Bütçe fazla verdi

Merkezi Yönetim Bütçesi geçen ay 4,6 milyar lira, ocak-mayıs döneminde 4,3 milyar lira fazla verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe gerçekleşmeleri sonrasında yaptığı açıklamada, "Bütçe rakamları mali disiplini korumanın önemini ve geçen yıl aldığımız tedbirlerin ne denli yerinde olduğunu göstermektedir. 5 aylık performansta gelirlerdeki olumlu seyir ve faiz ödemelerinin azalması etkili. Bu performans yıl sonu hedeflerinin rahat yakalanacağını işaret ediyor" dedi.

 

Şimşek Bütçe Gerçekleşmeleri ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılın ilk 5 ayında ise bütçe 432 milyon TL açık verdiğini hatırlatarak, "Yılın ilk 5 ayındaki gerçekleşmeler, bütçe performansının bu yıl oldukça olumlu seyrettiğini ve yıl sonu 
hedeflerimizi rahatlıkla yakalayacağımızı göstermektedir" diye konuştu.

Şimşek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bu performansta bütçe gelirlerindeki olumlu seyir ile faiz ödemelerine aktarılan kaynağın azalması etkili olmuştur. Zira 2013 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre bütçe gelirleri yüzde 16,1 (22,2 milyar TL) artmış, faiz harcamaları ise aynı dönemde yüzde 10,7 (2,6 milyar TL) azalmıştır. Bu tablo mali disiplini korumanın önemini ve geçen yıl aldığımız tedbirlerin ne denli yerinde olduğunu göstermektedir."