Bütçe, Komisyon'da görüşülüyor

Milletvekilleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşlerini dile getiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe ve 2007 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde görüşmelere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, bütçe üzerinde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümetinin bugüne kadar 7 bütçe hazırladığını anımsatarak, "Hazırlanan bu 7. bütçe içerisinde sonuncusu, IMF'siz hazırlanan ilk bütçedir. Ancak yine de IMF'nin gölgesinde hazırlanan bir bütçeyle karşı karşıyayız. Kısa bir süre sonra, IMF'nin gölgesinin gidip kendisinin ortaya çıkacağını ve bütçede ağırlığını ortaya koyacağını hep beraber göreceğiz. Sayın Bakanın, uzatmayıp vakit geçirmeden IMF ile anlaşmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da ekonomide güven artırıcı önlemlerinin bir an önce devreye sokulması gerektiğini söyledi. "Türkiye'de enflasyonun başını alıp gittiğini", hedeflerin her ay revize edildiğini, sokaktaki enflasyonun yüzde 100'lere ulaştığını öne süren Ayhan, doğalgaza yapılan zamlarla, vatandaşların dayanma gücünü yitirdiğini savundu. Ayhan, bütçe hazırlanırken küresel krizin yok sayıldığını, hükümetin seçim harcamaları nedeniyle IMF ile anlaşmadığını öne sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz da "2009 yılı bütçesi kişilikli bir bütçe olarak görünmüyor. İktisat ve maliye politikaları için de bir araç niteliğinde değil" değerlendirmesini yaptı.

Komisyonda, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe üzerinde milletvekilleri görüşlerini dile getirmeye devam ediyor.