Bütçe maratonu bugün sona eriyor

2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Tasarısı'nın maddeleri kabul edildi. Genel Kurul'da saat 14.00'de bütçenin tümü üzerinde son konuşmalar yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Tasarısı'nın maddeleri kabul edildi.

Yürürlük maddesi üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, milletvekillerinin açlık grevinin devam ettiğini belirterek, "Bir milletvekili açlık grevi yapıyorsa bundan alacağımız dersler vardır. İki üyemiz özgürlüğüne kavuştu diye sevinmiş değiliz. Cezaevinde 6 milletvekilimizin de bir an önce burada olmasını istiyoruz" dedi. 

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, farkındalık yaratmak için 6 vekille yürüttükleri eyleme destek sunan bütün siyasal parti temsilcilerine teşekkür ederek, "Bütçenin hemen ardından bir kanun teklifiyle, Meclis, kendi iradesine üzerine düşürülen bu gölgeyi (tutuklu vekiller) kaldırmalıdır" dedi.

Daha sonra, 2012 Yılı Kesinhesap Kanun Tasarısı'nın maddeleri kabul edildi.

TBMM Başkanvetkili Meral Akşener, "Yoğun ve yorgun bir maratonu tamamladınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun" diyerek, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Açık oylama yapılacak

TBMM Genel Kurulu'nda, 2014 yılı bütçesinin tümü üzerinde son konuşmalar yapılacak. AK Parti, CHP, MHP ve BDP temsilcilerinin konuşmasının ardından eleştirilere Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan cevap verecek.

Genel Kurul'da daha sonra 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın açık oylamaları yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir