BUTECH Bilişim Kümesi Almanya’da

Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ndeki yazılım firmalarının bir araya gelerek oluşturduğu BUTECH Bilişim Kümesi, Düsseldorf Almanya’da düzenlenen Avrupa’da Ar-Ge ve yenilikçilik temalı 10. Ağ Oluşturma etkinliğine katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bugün sona erecek etkinlik, Avrupa ülkesinden akademisyenler, araştırmacılar, danışmanlar, KOBİ'ler ve büyük sanayi kuruluşlarının temsilcileri bir araya getirdi. Ağ oluşturma ve Horizon 2020 projeleri için ortak arama temasıyla yapılan etkinlikte, ‘bilgi ve iletişim teknolojileri’ başlıkları öne çıktı. BUTECH Bilişim Kümesi üyelerinden Yakamoz Yazılım, Nota Yazılım, Pandora X Yazılım ve Yalın Yazılım firmalarının temsilcileri etkinliğe katılarak, tedarik zinciri yönetimi, bulut bilişim, yapay zeka kullanarak kod üretimi ve giyilebilir akıllı cihazlar konularında sunumlar yaparak, AB Ar-Ge fonlarından yararlanmak için proje önerisi verdi.

BUTECH Bilişim Kümesi, kurulduğu 2017 yılından bu yana İspanya, Bosna Hersek, Letonya ve Avusturya’da ikili iş görüşmelerine katıldı. Kümeye üye firmalar, Ulutek'te geliştirdikleri yazılımlarını Avrupa pazarına sunmayı hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir