Büyük elektrik kesintisi

Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiledi. Enerji bakanlığı yetkilileri, İstanbul'un yüzde 80'ine elektrik verildiğini, metro ve tramvay gibi toplu ulaşım araçlarına da enerji sağlandığını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye saat 10:36'da büyük bir elektrik kesintisi ile güne başladı. Kesintilerin 30'a aşkın ili kapsadı. Kent içi ulaşımda Metro, Metrobüs (İstanbul), Marmaray (İstanbul), tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti ve okullarda eğitim aksadı...

Yaklaşık 1.5 saat sonra, arızanın giderildiği bazı illere elektrik verilmeye başlandı. İstanbul ise saat 13.00 sularında elektriğe tekrar kavuştu. Elektriklerin gelmesiyle kentte duran Marmaray, tramvay ve bazı Metro seferleri de yapılmaya başlandı.

Bazı bölgelere elektrik verilmeye başlandı

İstanbul'la birlikte bazı illere de elektrik verilmeye başlandı. Alınan bilgiye göre, Kastamonu, Karabük, Kocaeli, Çankırı kent merkezleri ile Zonguldak'ın Ereğli ve Alaplı ilçelerine elektrik veriliyor. 

Sakarya ve Bolu'da ise bazı bölgelere elektrik verildiği bildirildi. 

TEİAŞ'ın açıklaması

Saat 11.30 sularında açıklama yapan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.
Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Başbakan Davutoğlu: Terör saldırısı dahil her ihtimal araştırılıyor

Ülkede hayatı olumsuz etkileyen kesintiye ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan saat 11.50 gibi bir açıklama geldi. Sorunun iletim hatlarından kaynaklı olabileceğine işaret eden Davutoğlu, "Terör saldırısı dahil her ihtimal araştırılıyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu ayrıca konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir kriz masası kurulduğunu bildirdi.

Taner Yıldız:  Kısa bir süre içinde gelmiş olacak

Slovakya'da konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Vatandaşımızın yoğunlukta olduğu yerler enerjilendi. Kısa bir süre içinde tamamı enerjilenmiş olacak diye düşünüyoruz" dedi. Bakan Taner Yıldız, "İzmir tarafındaki bir santralin bir gerekçe ile devre dışı olduğu bilgisi verildi bana ama bunun teyid edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.