Büyükada'da Şeb-i Arus konseri

San Pasifico Latin Katolik Kilisesi'nde semazenler, Revnak Kadın Grubu Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun ilahileri eşliğinde bir gösteri sunarken, Agoşyan Trio da klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü anma etkinlikleri kapsamında, Büyükada San Pasifico Latin Katolik Kilisesi'nde, semazenler, Revnak Kadın Grubu Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun ilahileri eşliğinde gösteri sunarken, Agoşyan Trio da klasik müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, konser öncesi yaptığı konuşmada, farklı inanışlardan, etnik kültürlerden insanların bir araya gelerek farklı yaşayacağını belirterek, Adalar'da farklılıkların bir araya gelerek yaşamayı başardığını söyledi.

İçinde bulunulan coğrafyanın evrensel değerler yetiştirdiğini kaydeden Farsakoğlu, değerlerin yaşatılması yönünde biraz ''zayıf'' kalındığını ve bunu zenginleştirmek için etkinliği düzenlediklerini dile getirdi.

Farsakoğlu, etkinliği gelenekselleştirmek istediklerini ifade ederek, ''Biz, bu dünyada sevgiyi yücelterek, birlikte yaşayacağımıza inanıyoruz'' dedi.

Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Raffi Hermon Araks da etkinliğin bu yıl üçüncü kez yapıldığını hatırlattı.

Araks, çokkültürlülükten bahsederken ilk aşamada diğerinin varlığının kabul edildiğini, ikinci aşamada diğerlerinin varlığına saygı duyulduğunu belirterek, ''Üçüncü aşamada, San Pasifico Latin Katolik Kilisesi'nde Ermeni Kilisesi'nden bir maestro ve arkadaşları, tasavvuf korosu ve semazenler ile Şeb-i Arus'u kutluyoruz. Bundan daha anlamlısı olabilir mi?'' diye konuştu.

Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü anma etkinlikleri kapsamında, San Pasifico Latin Katolik Kilisesi'nde, Agoşyan Trio klasik müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Dinletinin ardından, Revnak Kadın Grubu Tasavvuf Müziği Topluluğu ilahiler söylerken, semazenler de gösteri sundu.