Büyükbaş hayvan fiyatına koç

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BALIKESİR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bandırma'daki Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde yapılan açık artırmada Karacabey merinosu ırkı bir koç (damızlık erkek koyun), 4 bin 500 liradan alıcı buldu.
 
AA muhabirinin, Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Balıkesir ile yakın il ve ilçelerden gelen üreticilerin katıldığı, açık artırma usulüyle satış gerçekleştirildi.
 
Çoğunluğunu bölgenin verimli ırkı Karacabey merinosunun oluşturduğu açık artırmada, 24 koç ve 126 toklu (bir yıllık kuzu) satıldı.
Koçların 2 bin liradan başlayan fiyatlarla satıldığı açık artırmada, bir Karacabey merinosu 4 bin 500 liradan alıcı buldu.
Üreticiler, aldıkları bu koçları kattıkları sürülerde yüksek et verimine sahip küçükbaşlar elde ediyor.
 
Karacabey merinosu
Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün temel sürüsünü, 1934 yılında ithal edilen Alman et merinoslarının, ''kıvırcık koyunlarla çevirme melezlemesiyle'' üretilen Karacabey merinosu oluşturuyor.
Yıllardır sürdürülen seleksiyon çalışmaları sonucu oluşturulan, orta cüsse, ince kuyrukluluk, kaliteli yapağı ve karkas, hastalıklara dayanıklılık, sağlamlık özelliklerini bünyesinde toplamış elit Karacabey merinosu sürüsü, üreticilerden büyük ilgi görüyor.