Büyükelçiliklere saldırı hazırlığında olan 4 kişi yakalandı

IŞİD terör örgütünün iki ülke büyükelçiliklerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratına ilişkin çalışmalar kapsamında 4 kişi yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Terör örgütü IŞİD'in Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine yürütülen çalışmalar sonucu 4 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, IŞİD terör örgütünün 13-17 Eylül'de Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu istihbaratı doğrultusunda çalışma yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili ülkelerin ortak çalışmaları sonucu Ankara'da 3, İstanbul'da 1 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, terör gruplarıyla bağlarına dair bulguya rastlanmadı.

Bakanlık yetkilileri, iki ülke büyükelçiliklerinden kendilerine verilen bilgide, spesifik bir tehdit olmadığı ortaya çıkmasına karşın güvenlik durumları öne sürülerek elçiliklerin bir süreliğine tedbiren kapalı tutulduğunun belirtildiğini aktardı.

Yetkililer, bu süreçte Alman ve İngiliz büyükelçilikleriyle yakın çalışıldığı, güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve elçilik yetkililerinin gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini kaydetti.

Bu arada, bakanlık yetkilileri, "Esasen bu konuda bizim kurumlarımızla paylaşmadıkları bir bilgi varsa bunun paylaşılmasının önemi de kendilerine anımsatılmıştır." değerlendirilmesinde bulundu.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği bugün kapalıİngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği bugün kapalı

 
"Türk yetkililer uygun tedbirleri alıyor"

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Türk yetkililerin tehdide karşı uygun tedbirleri aldığını vurgulayan Moore, Türk güvenlik güçleriyle de her zamanki gibi destek ve iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Moore, Türk güvenlik güçlerine güvendiklerine dikkati çekerek, "Gösterdikleri çabaları için teşekkür ederim. Fakat böyle bir durumda büyükelçiliği kapatmak da makul bir önlemdir." ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir