Büyüme beklenti altında ama başarılıyız

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün açıklanan büyüme rakamları için beklentilerin altında olsa da Avrupa'ya göre başarılıyız dedi. 
 
Avrupa ülkelerinin büyüme rakamlarından örnek veren Erdoğan, "Türkiye ekonomisi başarılı. Dün büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ekonomisi 2012’nin ilk çeyreğinde yüzde 3,3, ikinci çeyreğinde yüzde 2,9, üçüncü çeyreğinde yüzde 1,6 oranında büyüme kaydetmişti. 4. Çeyrekte ise büyüme yüzde 1,4 oldu. Türkiye ekonomisi geneli itibariyle yüzde 2,2 civarında büyüdü.  Avrupa’dan daha iyi durumda olduğumuzu vurgulamak durumundayım" diye konuştu.
 
Partisinin grup toplantısında S&P'un Türkiye'nin notunu artırmasına da değinen Erdoğan, not artışında hala hak ettiğimiz noktada değiliz dedi.
 
Erdoğan, teşvik sistemi ile ilgili olarak da "Yeni teşvik sistemi uygulanıyor. Bir yıl geçti umut verici gelişmeler oldu. Doğu bölgelerinde yatırım miktarı 5,5 milyar TL'ye kadar ulaştı" diyerek konuşmasını sürdürdü. 

Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine, barış sürecine, milli birlik sürecine bir ihanet süreci denmesini anlamanın mümkün olmadığını belirterek, ''Eğer bu ülkede bu anlamda bir ihanet varsa, bu ihanetin içerisinde olan Bahçeli'dir, Kılıçdaroğlu'dur. Çünkü hiçbir zaman 'bu işi nasıl çözelim' diye bir araya gelmeye asla yanaşmamışlardır'' dedi.

Erdoğan, ''Çözüm süreci adını verdiğimiz bu yeni süreç, daha güçlü, daha özgür, daha demokratik, daha huzurlu bir Türkiye hedefinin ileri bir adımıdır. Kimse bunu provoke etmeye gayret etmesin. Bunu ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli provoke edebilir. Yeter ki milletim desteğini bizden esirgemesin'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Standard and Poor's'un, Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin, ''Ama bu yeterli değil onu söyleyeyim. İflas eden bir ülkeyle ilgili 6 kat birden artış yaparken, Türkiye ile ilgili böyle bir artışı ortaya koymaları, ne bilimseldir ne adildir. Biz bilimsel, adil yaklaşım istiyoruz. İdeolojik yaklaşım istemiyoruz. Bunun düzeltilmesi lazım'' dedi.