Büyüme beklentisini de yükseltecek

Ekim ayında sanayi üretiminin yüzde 10'a yakın artış göstermesi, yıl sonu için öngörülen büyümenin üzerine çıkılabileceğine işaret ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sanayi üretiminin ekim ayında beklentilerin oldukça üstünde gelmesi, Türkiye ekonomisinin geleceğine dair umutları da perçinledi. Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretiminde ekim ayında yüzde 10'a yakın artış göstermesi ile yıl sonu büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edileceğini gösteriyor.

Babacan, "Ekim ayında yüzde 10'a yakın bir rakam çıkması, tahmin ediyorum ki büyüme noktasında daha önce açıkladığımız rakamlardan daha iyi bir noktaya doğru gideceğimizin çok önemli bir göstergesi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise yılın ilk yarısındaki yüzde 11'lik büyümenin ardından oluşan büyümenin son çeyrekte hız keseceği beklentilerine rağmen, Türkiye ekonomisinin yüzde 9'a yakın büyümeyle yılı kapatacağını öngördü.

Diğer yandan Uluslararası Yatırım Bankası JP Morgan, son sanayi üretim verilerin ardından yaptığı değerlendirmede, Türk ekonomisi için yüzde 7.1'lik büyüme tahminini cuma günü açıklanacak 3. çeyrek GSYH verilerini gördükten sonra revize etmeleri gerekebileceğini açıkladı.

Türkiye ekonomisi için OECD bu sene yüzde 8,2, IMF 7,8, AB yüzde 7,5  büyüme bekliyor.

Bu arada gözler cuma günü üçüncü çeyrek büyüme verisinde olacak.

Sanayinin çarkları tam gaz

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir