Büyüme tahminimiz daha yukarıdaydı

Şahenk, "Türkiye'nin beklentimizin çok ötesinde iyi yerlere geleceğini düşünüyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Grup olarak son çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin tahminlerinin daha yukarıda olduğunu belirterek, "Yüzdelerle konuşmak çok yanlış" dedi.

Şahenk, katıldığı bir etkinlikte gazetecilerin Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2009 yılı büyüme verilerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın içerisinde olduğu ekonomik daralmanın bir 'gerçek' olduğunu belirten Şahenk, dünyanın büyüme motorları denilen memleketler yeniden eski rakamlarına kavuştukça, dünya ticaretinin de, yatırımın akışkanlığının da artacağını söyledi.

Ferit Şahenk, "Bu zaman alacak, büyük yaralar alındı. Bazı memleketteki girişimciler ummadıkları şekilde yara aldılar. Psikolojik tedavi de gerekir buna. Bu beklentilerde de Türkiye'deki bir an evvel istihdam probleminin yarasının sarılması veya rakamların iyileşmesini beklemek de yanlış olur" diye konuştu.

Ekonomide Beklenti Üzerinde Büyüme

Bir gazetecinin "Son çeyrekte yüzde 6 ile beklentilerin üzerinde geldi büyüme, 2010 yılı için siz de tahmininizi yükselttiniz mi?" sorusunu yanıtlayan Şahenk, şunları kaydetti:

"Bizim grup olarak zaten tahminimiz daha yukarıdaydı. Yüzdelerle konuşmak çok yanlış. Türkiye'nin bu krizdeki en büyük problemi ihracat yaptığımız piyasaların daralmasıdır. Bunlar düzelince Türk sanayicisi, Türk iş adamı, Türk ihracatçısı yeniden çantasını alıp buralara gidecektir. Kriz seviyelerini geçen bir ihracat yapısına geleceğiz. Son 2-3 senede Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgedeki konumunu çok daha oturttu. Çok daha büyüttü. Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye dünyadaki büyük devlet olma yolunda bazı değişimleri yaşıyor. Ben Türkiye'nin beklentimizin çok ötesinde iyi yerlere geleceğini düşünüyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir