Çağlayan, 'işbirliği' için ABD'ye gitti

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Stratejik Çerçeve ve Amerikan Türk Konseyi Yıllık Toplantıları ve ikili görüşmeler için ABD'ye gitti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - THY ait uçakla New York'a hareket eden Bakan Çağlayan, ABD programı kapsamında, yarın Washington'da, Türkiye'nin Amerikalı Dostları (AFOT), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) tarafından düzenlenen Amerikan Türk Konseyi'nin (ATC) 29'uncu yıllık konferansına katılarak konuşma yapacak.

Bakan Çağlayan, 19 Ekimde ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte "Türkiye-ABD Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi"nin Bakanlar düzeyinde yapılacak ilk toplantısına iştirak edecek.

Washington temasları sırasında, uluslararası alanda faaliyet gösteren bilişim, teknoloji, enerji, müteahhitlik, lojistik firmalarının üst düzey yöneticileriyle de görüşmeler yapacak olan Çağlayan, 100 binin üzerinde çalışanı bulunan bir teknoloji merkezini de ziyaret edecek.

Bakan Çağlayan ABD programı çerçevesinde, Türk Amerikan Koalisyonu yöneticileri, Türk-Amerikan Ticaret Odaları ve Dernekleri temsilcileriyle görüşecek. Çağlayan, Uluslararası Yaklaşım İçin İş Konseyi tarafından düzenlenecek toplantıya katılarak bir konuşma yapacak.

Kanada'ya geçecek

Devlet Bakanı Çağlayan, ABD ziyaretinin ardından Kanada'ya geçerek, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki iş adamı grubuyla Toronto'da yapılacak Türkiye-Kanada İş Forumu ve DEİK İş Konseyi toplantılarına katılacak.

22 Ekimde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Kanada Uluslararası Ticaret Bakanı Hon Peter Van Loan'ın katılımıyla Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Kanada-Türkiye İş Konseyi işbirliğiyle bir konferans düzenlenecek. "Türkiye'de Yatırım ve Ticari Fırsatlar", "Madencilik ve Tabii Kaynaklar", "Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji/ Çevre", "Havacılık ve Savunma" konularının ele alınacağı konferans, Kanada ve Türkiye'deki değişen iş ve yatırım ortamlarını tartışmak üzere, Türk ve Kanadalı üst düzey özel sektör ve devlet temsilcilerini bir araya getirecek.

Bakan Çağlayan, Kanada ziyareti kapsamında iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerinin başlatılmasına yönelik temaslarda bulunacak.

Program çerçevesinde Bakan Çağlayan, Toronto Üniversitesi'ne bağlı Munk Küresel İlişkiler Merkezi'nde de bir konuşma yapacak.

Kanada ziyareti sırasında uluslararası alanda faaliyet gösteren Kanadalı bankacılık, ulaştırma, lojistik firmalarının üst düzey yöneticileriyle de görüşecek olan Çağlayan, Türkiye-Kanada Ticaret Odası merkez binası açılış töreni ve birinci Kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılacak törene katılacak.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir