Çağlayan kavşağının temeli atıldı

Bakan Yıldırım, trafiği tamamen yer altına alacak projenin, Adalet Sarayı'nı 25 dönüm arazi ile birlikte ortaya çıkaran bir proje olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çağlayan kavşağı ve meydan düzenlemesinin temelini attı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bakanlık olarak İstanbul'da başlatacakları projelerin tamamının 37 milyar TL olduğunu belirterek, "İstanbul daha fazlasına layık" dedi.

Yıldırım, Çağlayan Kavşağı ve meydan düzenlemesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çağlayan'da yapılan  Adalet Sarayı'nın Avrupa'nın en büyük adalet sarayı olduğunu ve burada 300'ün üzerinde mahkeme olacağını, benzer bir Adalet Sarayı'nın da Kartal'da yapıldığını belirtti.

İstanbul'un ilçeleri ve sokak aralarındaki mahkeme binalarının aranılması halinde bulunmasının yarım gün süreceğini, İstanbulluların ömrünü artık yollarda geçirmeyeceğini ifade eden Yıldırım, İstanbul'un en yoğun semtinde Abide-i Hürriyet'te kurulan bu adliye sarayının giriş çıkış trafiğinin de bu sarayın ihtişamına yaraşır bir şekilde olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Yıldırım, bununla ilgili hazırlanan ve nispeten daha ucuz ve daha hızlı bir çözüm getiren projeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşı çıktığını, 'Buraya Avrupa'nın en büyük adalet sarayını yapmışız. Buranın, Çağlayan'ın yeşil dokusunu da muhafaza edecek, bu saraya rağmen meydan özelliğini de ortadan kaldırmayacak bir proje geliştirin' dediğini hatırlatarak, bunun üzerine şu anda temelini attıkları projenin ortaya çıktığını anlattı.

Bu projenin de tamamen trafiği yer altına alan Adalet Sarayı'nı 25 dönüm arazi ile birlikte ortaya çıkaran bir proje olduğunu belirten Yıldırım, "Burası bir mesire alanı, prestij alanıyla birlikte Adalet Sarayı'nın yükseldiği bir alan haline geliyor. Hayırlı olsun" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir