Çağlayan: Suçlarımı söylüyorum

Partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Çağlayan, “Bu kardeşinizin suçlarını söylüyorum” diyerek, yolsuzluk operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - 17 Aralık tarihinde İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan ve ekonomi bakanlığı görevinden istifa eden AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, uzun bir aradan sonra 17 Aralık operasyonuna dair açıklamalarda bulundu. Mersin'de partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan Çağlayan, evlatları üzerinden çirkin bir oyun oynandığını belirterek, ''Bu kardeşinizin suçlarını söylüyorum: 12 yıl Sanayi Odası Başkanlığı yaptım, bu ülkede 6,5 yıldır şanla şerefle bakanlık yaptım, Mersinlilere hizmet ettim. Zafer kardeşinizi kurban etmeye çalışıyorlar'' dedi.

“Bu kardeşinizin gizli saklı işi olabilir mi?”

17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonun ardından istifa eden AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, istifasından sonra seçim bölgesine ilk kez geldi. Çağlayan, Edip Buran Spor Salonu’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısında hukuki bir sürecin devam ettiğini belirterek kirli bir oyunun oynandığını söyledi. Çağlayan, "Şu anda hukuki bir süreç devam ediyor. Ben dahil olmak üzere, bazı bakan arkadaşlarımız, evlatlarımız ve çalışanlarımız üzerinde kirli bir oyun düzenleniyor. Sizler beni tanıdınız, bu kardeşiniz Zafer Çağlayan; bu ülkede 20 yıl sanayicilik yapmış, sıfırdan gelmiş, varlığı yokluğu görmüştür. Bu ülkede yüzlerce insanın çalıştığı fabrikalar kurmuş, 13 yıl Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yapmış, uzun yıllar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkan vekilliği yapmıştır. 20 yıldır kamuoyu önünde, basının önünde olan bu kardeşinizin gizli saklı bir işi olabilir mi soruyorum size?

“Faiz lobisinin önünde aslanlar gibi durdum”

Bu kardeşiniz ne yaptı?  Evet söylüyorum size suçlarımı. Ben bu ülkede 27 yıl sanayicilik yaptım. 13 yıl Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptım. 6.5 yıl şerefle 3 ayrı bakanlık yaptım. Mersinlilere hizmet ettim. 2009 yılında Devlet Bakanı olduğum dönemde, Türkiye’nin 102 milyar dolarlık ihracatını, 152 milyar dolara çıkardım. Ben ülkemize dünyanın her yerinden yabancı yatırımcılar getirdim. Faiz lobisinin önünde aslanlar gibi durdum. Bu kardeşiniz 6.5 yıllık bakanlığının 2.5 yılını evinden uzakta dünyanın 102 ülkesinde geçirdim. Bu kardeşiniz, Türkiye’de istihdam olsun diye uğraştı. Bu yaptıklarımızdan birilerinin ayağına bastık. Faiz lobisinin, Türkiye’nin kanını sömürmeye alışmış  olan insanların ayağına bastık. Ama bu kardeşiniz hangi görevde olursa olsun, Allah can verdiği müddetçe, faiz lobisinin damarlarına basmaya devam edecektir”

Bu konularda ilginizi çekebilir