Çalışanlar, erkek yönetici istiyor

Çalışanların yüzde 62'si erkek yöneticiyle çalışmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) araştırmasına göre, çalışanların büyük bölümü erkek yöneticiyle çalışmak istiyor.

PERYÖN, cinsiyetin iş hayatındaki rolünü belirlemek için kişilerin yönetici tercihleri konusunda bir anket çalışması gerçekleştirdi.

"Seçim şansınız olsa doğrudan bağlı olduğunuz yöneticinin kadın mı erkek mi olmasını tercih edersiniz?" sorusu üzerine gerçekleştirilen online anket sonuçlarına göre, erkek yöneticiler yüzde 62, kadın yöneticiler ise yüzde 20 oranında tercih ediliyor.

Katılımcıların yüzde 18'i ise bu konuda cinsiyet ayrımı yapmadığını belirtti.

PERYÖN açıklamasına göre, Türkiye'de kadınların erkeklere kıyasla daha ileri yaşlarda üst düzey yönetici olduğu gözlenirken, Avrupa ülkelerine bakıldığında kadın yönetici sayısı hızla artıyor.

Türkiye'de yönetici adaylarının cinsiyet dağılımına bakıldığında erkek yöneticilerin oranı yüzde 60, kadın yöneticilerin oranı ise yüzde 40 düzeyinde.

Dünya genelinde üst düzey yönetici olma yaşı 40-45 aralığı olarak belirtilirken, 30'lu yaş dilimleri ile en genç yöneticiler İsveç'te yer alıyor.

Almanya, Fransa, Hollanda ve İspanya'da erkek yöneticiler kadınlara oranla daha ileri yaşlarda yönetici oluyor. Türkiye'de bu durum tam tersi yönde gerçekleşirken, kadınlar yönetici pozisyonuna daha ileri yaşlarda gelebiliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir