Çalışma saatlerine uysaydık, istihdamı artırırdık

Dinçer, "Kanunun öngördüğü sınırlar içerisinde haftalık çalışma saatlerine uyulsaydı, 400 bin kişiye iş imkanı sağlardık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Bu ülkede mevcut kanunun öngördüğü sınırlar içerisinde haftalık çalışma saatlerine ve haftalık fazla mesailere uymuş olsaydık, sadece bu sebepten bu ülkede yaklaşık 400 bin kişiye daha iş imkanı sağlardık" dedi. 

Dinçer, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Karaman'da, Vali Süleyman Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Ardından Karaman Belediyesine geçen Dinçer, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu'yu ziyaret etti.

Bakan Dinçer Belediye'de, "Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar Sergisi"ni de gezdi.

Ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ömer Dinçer, emeklilerin banka promosyonu konusunun kamuoyuna yanlış iletildiğini söyledi. "Biz 6 milyar TL emekli maaşı ödüyoruz. Medya maalesef bu konuda emeklilerimizin duygularını istismar ediyor. Bunu belirtmek istiyorum" diyen Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü, 'bir maaş promosyon ikramiyesi' gibi haberler yaptılar. Bunların hiçbirisinde bizim payımız olmadı. Bu konuda böylesine yanıltıcı ve insanların duygularını yıpratacak mesaj ve bilgi vermedik. Sizden benim ricam şu. Lütfen bu konuda işin gerçeği neyse onu verelim.

6 milyar TL'ye Türkiye'deki banka sektörünün promosyon ödemesi yapması mümkün mü? Bu mümkün değilse, emeklilerimizin bu parayı alabileceklerine dair haber yapmak da yanlış olur. Emeklilerimizin bu konuda bir hakkı varsa onu da bırakmayacağız. Ama bu işin sonuna kadar ne olacağını bekleyip sabretmekte yarar görüyorum."

Çalışma saatleri

İşçilerin 12 saat çalıştırılmasının yasal olup olmadığı yönünde de açıklama yapan Dinçer, şunları bildirdi:

"Türkiye'de 1 haftada ne kadar çalışılacağı, ne kadar fazla mesai yapılacağı kanunen düzenlenmiş. Eğer kanunun dışında fazla çalışma varsa, bu zaten hukuki değil. Bir şikayet yok. Olsaydı bunu inceletirdim. Bu sadece Karaman'ın bir sorunu değil. Tüm Türkiye'de var olan bir çalışma hayatının sorunu. Şayet bu ülkede mevcut kanunun öngördüğü sınırlar içerisinde haftalık çalışma saatlerine ve haftalık fazla mesailere uymuş olsaydık, sadece bu sebepten bu ülkede yaklaşık 400 bin kişiye daha iş imkanı sağlardık. Bu bizim istemediğimiz bir sistem. İşsizliğin olduğu bir alanda fala mesailerin azaltılması yeni işsizler için iş demektir."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir